Nagrade mladim matematičarima

Beograd, 26. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

Nagrade mladim matematiÄarima

Svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljim takmičarima, večeras je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, završen treći međunarodni Kup Matematičke gimnazije. Ekipa Srbija 3, koju čine učenici Matematičke gimnazije, osvojila je zlatnu medalju iz matematike i fizike, dok je ekipa Rumunija 3 osvojila prvo mesto u oblasti informatike.

Svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljim takmičarima, večeras je u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, završen treći međunarodni Kup Matematičke gimnazije. Ekipa Srbija 3, koju čine učenici Matematičke gimnazije, osvojila je zlatnu medalju iz matematike i fizike, dok je ekipa Rumunija 3 osvojila prvo mesto u oblasti informatike. Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je, pored čestitki mladim i talentovanim učenicima, izrazio i nadu da će ovo takmičenje postati tradicija:

"Nadam se da će ovo takmičenje postati tradicionalno i da ćemo produbiti saradnju sa brojnim školama sa čijim se predstavnicima družimo ovih dana. Čestitam svim pobednicima i osvajačima medalja", rekao je Ognjanović.

Kup Matematičke gimnazije, treću godinu za redom, podržala je Piraeus banka AD Beograd. Zamenik generalnog direktora Piraeus banke Stiv Frustis, prilikom dodele priznanja, istakao je da se među ovogodišnjim takmičarima možda nalazi Pitagora ili Arhimed našeg vremena.

„Kao banka čija je poslovna koncepcija utemeljena na matematici, u potpunosti razumemo važnost posedovanja i razvijanja ovih veština. Upravo zbog toga je sinergija između Kupa Matematičke gimnazije i Piraeus banke sasvim prirodna", naveo je Frustis.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nova pozicija filijale Piraeus Banke u Pančevu

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u Pančevu u ulici Generala Petra... Više...

Ekskluzivna ponuda za štednju u Piraeus banci

Povodom ovogodišnje Nedelje štednje, Piraeus banka je pripremila tradicionalno dobre uslove za... Više...

Nova poslovnica Piraeus Banke u centru Kragujevca

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u samom centru Kragujevca, u ulici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed