Akcija "Cif čisti Srbiju" završena čišćenjem spomenika Mari Resavkinji - Ispunjena želja građanima Svilajnca

Svilajnac, 10. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Cif Äisti Srbiju" zavrÅ¡ena ÄiÅ¡Äenjem spomenika Mari Resavkinji - Ispunjena želja graÄanima Svilajnca

Velika akcija čišćenja spomenika u gradovima širom Srbije završena je u Svilajncu uređenjem spomenika Mara Resavkinja. Za ovaj spomenik je stiglo više od 800 glasova posetilaca internet stranice kampanje, što je bilo dovoljno da između pet ponuđenih on bude izabran kao poslednji koji će biti očišćen.

Velika akcija čišćenja spomenika u gradovima širom Srbije završena je u Svilajncu uređenjem spomenika Mara Resavkinja. Za ovaj spomenik je stiglo više od 800 glasova posetilaca internet stranice kampanje, što je bilo dovoljno da između pet ponuđenih on bude izabran kao poslednji koji će biti očišćen. Zahvaljujući ovoj akciji koju je tokom proleća sprovela kompanija Unilever Beograd zablistalo je 10 kulturno-istorijskih spomenika širom Srbije, a aktivno učešće građana koji su glasali za spomenike u svojim gradovima pokazalo je zavidnu svest o održavanju higijene i čistoće na objektima koji imaju veliki značaj za našu kulturu.

„Živimo u vremenu kada su, na žalost, mogućnosti za adekvatno održavanje čistoće spomenika kulture izuzetno smanjene i bilo nam je zadovoljstvo da zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice realizujemo jedan ovakav projekat. Ponosni smo na građane Svilajnca koji su pokazali veliko interesovanje i svest o ovom problemu i glasali za spomenik u njihovom gradu i ja im na tome iskreno zahvaljujem", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: „Upravo je realizacija ove kampanje prava potvrda da dvosmerna saradnja kompanija i lokalne zajednice zaista može da unapredi kvaliteta života i doprinese tome da građani direktno osete benefite realizovanih društveno odgovornih aktivnosti. Želimo da i u buduće naš brend Cif predvodi inicijative i projekte koji će doprinositi održavanju čistoće i uspostavljanju saradnje sa građanima i lokalnom zajednicom."

Spomenik u centru Svilajnca podignut je u znak zahvalnosti Resavcima palim u Prvom svetskom ratu, a iz poštovanja prema legendarnoj ličnosti spomenik je ukrašen bronzanom figurom Mare Resavkinje. Stručni tim za čišćenje, predvođen konzervatorima - profesorima sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa spomenika je uklonio naslage čađi i ostale nečistoće, nakon čega je nanesen i specijalni antigrafitni sloj koji će olakšati njegovo dalje održavanje. Materijali od kojih je spomenik izrađen tretirani su sredstvima koja propisuju strogi pravilinici o konzervaciji i zaštiti.

Pored spomenika Mari Resavkinji u ovoj kampanji očišćeni su i spomenici Vuku Karadžiću u Kragujevcu, Branku Krsmanoviću u Paraćinu, srpskim ratnicima u Kruševcu, Bori Stankoviću u Vranju, Caru Jovanu Nenadu u Subotici, kao i spomenici internircima u Kikindi, oslobodiocima Niša, Mihailu Obrenoviću u Požarevcu i Despotu Stefanu Lazareviću u Despotovcu.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed