BlackBerry CHACE u saradnji sa Certicom Service najavio novu uslugu zaštite IoT umreženih uređaja

Beograd, 08. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

BlackBerry CHACE u saradnji sa Certicom Service najavio novu uslugu zaÅ¡tite IoT umreženih ureÄaja

PKI usluga će omogućiti korisnicima najviši nivo bezbednosti IoT umreženih uređaja i ekosistema Na nedavno održanoj RSA konferenciji o kompjuterskoj bezbednosti u San Francisku, BlackBerry Centar za kompjutersku izvrsnost visoke sigurnosti (Center for High Assurance Computing Excellence - CHACE) najavio je inicijativu unapređenja trenutnog globalnog modela kompjuterske bezbednosti umreženih uređaja.

PKI usluga će omogućiti korisnicima najviši nivo bezbednosti IoT umreženih uređaja i ekosistema

Na nedavno održanoj RSA konferenciji o kompjuterskoj bezbednosti u San Francisku, BlackBerry Centar za  kompjutersku izvrsnost visoke sigurnosti (Center for High Assurance Computing Excellence - CHACE) najavio je inicijativu unapređenja trenutnog globalnog modela kompjuterske bezbednosti umreženih uređaja. Certicom Sevice, podružnica kompanije BlackBerry Limited, predstavila je najnovije trendove upravljanja sertifikovanim servisima javnih mreža (M-PKI), u cilju unapređenja senzorske mreže i IoT aplikacija.

Dave Kleidermacher, glavni inženjer bezbednosni u kompaniji BlackBerry, naglasio je značaj ove inicijative koja će izgraditi sisteme koji će nivo bezbednosnih propusta smanjiti na minimum. CHACE će takođe proširiti nadležnosti u prevenciji ugroženosti uređaja i omogućiti primenu visokih standarda bezbednosti proizvoda i usluga u realnom svetu.

Glavni cilj CHACE-a je da pronađe i otkloni sve potencijalne bezbednosne greške pre nego što uređaji dođu do kupaca. Tokom prošle godine, nastao je problem koji je imao globalne posledice, a koji su izazvali FREAK, Heartbleed i POODLE na skoro svim online tehnologijama. Kreiranjem automatizovanih alata za skeniranje potencijalnih problema, a svaki od njih će moći da se otkloni brzo i efikasno. Takođe, radi se na unapređenju tehnika koje će formalno obezbediti sisteme i matematički dokazati njihovu bezbednost.

PKI sertifikovan servis omogućiće proizvođačima uređaja i pružaocima usluga da osiguraju bezbednost IoT umreženih uređaja i ekosistema. Korišćenjem PKI sertifikovanog servisa klijenti će moći da se fokusiraju na svoju osnovnu delatnost, dok će o infrastrukturnoj bezbednosti upravljanja voditi računa Certicom tim.

PKI sertifikat je dostupan svim proizvođačima uređaja i pružaocima usluga BlackBerry IoT platforme, kao i korisnicima drugih umreženih uređaja ili ekosistema Elliptic Curve, hybrid, ili legacy RSA sertifikovanih uređaja.

Više informacija o ovoj usluzi možete pogledati klikom na sledeći link http://bizblog.blackberry.com/2015/04/blackberry-chace/

Izvor: www.BlackBerry.com

 

O kompaniji BlackBerry 
Globalni lider u mobilnim komunikacijama, BlackBerry, uneo je revoluciju u mobilnoj industriji, kada je predstavljen 1999. godine. Danas, BlackBerry ima za cilj podsticanje uspeha miliona korisnika širom sveta uz kontinuirano pomeranje granica u korišćenju mobilnih uređaja. Kompanija je osnovana 1984. godine sa sedištem u Vaterluu, država Ontario (Waterloo, Ontario) i ima kancelarije u Severnoj Americi, Evropi, Bliskom Istoku i Africi, Aziji i Pacifiku i Latinskoj Americi. Kompanija posluje pod oznakom "BB" na berzi u Torontu i "BBRY" na NASDAQ berzi. Za više informacija, posetite www.BlackBerry.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Iz hotela Royal Airport krenite u osvajanje novih poslovnih ciljeva

Kada idete na poslovna putovanja, najvažnije vam je da se posle napornog dana vratite u svoju oazu... Više...

Pagonis posetio Exit Safe zonu i podržao akciju "Društvo, ko vozi kući?"

Nenad Pagonis, višestruki prvak sveta u kik-boksu, podržao je akciju Agencije za bezbednost saobraćaja... Više...

Nova edukativna aplikacija za decu - Uz Goodyear Crossroad Safety do boljeg poznavanja saobraćajnih pravila

Pokrenuta je nova dečija zabavno-edukativna aplikacija Goodyear Crossroad Safety putem koje će... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed