Evropski vozači trka kamiona već jedanaestu godinu na Goodyear pneumaticima

Kranj, Slovenija, 02. Juni 2015. PR Objave: Saopštenje -

Evropski vozaÄi trka kamiona veÄ jedanaestu godinu na Goodyear pneumaticima

Goodyearovi teretni trkački pneumatici su i ove godine izabrani kao jedini prikladni za Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona. Goodyear već jedanaestu godinu uzastopno podržava Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona i predstavlja jedinog dobavljača pneumatika za svih deset trka prvenstva. Međunarodni automobilski savez (FIA) је i ove godine potvrdio Goodyearove teretne trkačke pneumatike dimenzija 315/70R22.5 kao jedine pneumatike prikladne za trkačke kamione.

Goodyearovi teretni trkački pneumatici su i ove godine izabrani kao jedini prikladni za Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona.

Goodyear već jedanaestu godinu uzastopno podržava Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona i predstavlja jedinog dobavljača pneumatika za svih deset trka prvenstva. Međunarodni automobilski savez (FIA) је i ove godine potvrdio Goodyearove teretne trkačke pneumatike dimenzija 315/70R22.5 kao jedine pneumatike prikladne za trkačke kamione. Ovi pneumatici su specijalno razvijeni sa ciljem da omoguće najbolje performanse trkačkim kamionima od 5,4 tone, koji mogu da postignu brzinu i do 160 km/h. Ističu se štedljivom vožnjom i odličnim prianjanjem na mokroj podlozi. Mada su teretni trkački pneumatici jedni od retkih za koje ne važi Uredba EU o označavanju pneumatika, ovi pneumatici se u pogledu otpora kotrljanja na oznaci svrstavaju u klasu "B", dok po prianjanju na mokroj podlozi spadaju u klasu "A" koju postižu retko koji teretni modeli iz redovne proizvodnje.

Učešćem u seriji ovih trka, Goodyear iz godine u godinu pokazuje konstantan napredak u razvoju i vrhunski kvalitet svih svojih teretnih pneumatika, jer za izradu kako trkačkih tako i pneumatika iz redovne proizvodnje, upotrebljava skoro identične karkase.

Evropsko prvenstvo FIA u trkama kamiona počelo je 24. aprila u Valensiji, a u nastavku dajemo pregled svih trka Evropskog prvenstva FIA za kamione u 2015. godini:

 • 24-26. april: Valensija (Španija)
 • 16-17. maj: Red Bull Ring (Austrija)
 • 23-24. maj: Misano (Italija)
 • 20-21. jun: Nogaro (Francuska)
 • 26-28. jul: Nurburgring (Nemačka)
 • 28-30. avgust: Most (Češka republika)
 • 5-6. septembar: Hungaroring (Mađarska)
 • 19-20. septembr: Zolder (Belgija)
 • 2-4. oktobar: Jarama (Španija)
 • 9-11. oktobar: Le Mans (Francuska)

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

 

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

 • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed