Kampanja "Cif čisti Srbiju" stigla i do gradskog parka u Požarevcu - Očišćen spomenik Knezu Milošu

Požarevac, 08. Maj 2015. PR Objave: Saopštenje -

Kampanja "Cif Äisti Srbiju" stigla i do gradskog parka u Požarevcu - OÄiÅ¡Äen spomenik Knezu MiloÅ¡u

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Knezu Milošu u centralnom gradskom parku u Požarevcu. Stručni tim kampanje „Cif čisti Srbiju", koji predvode Miroljub Stamenković i Slobodan Savić, iskusni vajari i konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa poznatog „Miloša u parku" uklonili su grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Knezu Milošu u centralnom gradskom parku u Požarevcu. Stručni tim kampanje „Cif čisti Srbiju", koji predvode Miroljub Stamenković i Slobodan Savić, iskusni vajari i konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa poznatog „Miloša u parku" uklonili su grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati dalje održavanje.

„Tokom više od mesec i po dana, koliko ova kampanja traje, bili smo u prilici da posetimo mnoge gradove i izuzetno nam je drago što smo uspeli da stignemo i u Požarevac, drugu prestonicu kneza Miloša. Ovaj grad je poznat po svom parku i ovom spomeniku i bila je privilegija sarađivati sa gradskim institucijama kako bismo uredili jedan od simbola grada", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: „Naš cilj je da očuvanje spomenika kulture, kao i drugih gradskih površina, bude trajno u svesti svih građana Srbije, a za tu misiju nema boljeg predvodnika od brenda Cif koji pored toga što najefikasnije uklanja sve nečistoće ima ulogu da motiviše što više ljudi da se uključe i podrže ovakvu ideju."

Spomenik knezu Milošu Obrenoviću, rad poznatog vajara Đorđa Jovanovića, podignut je 1898. godine u znak zahvalnosti za oslobođenje Požarevca i Srbije od Turaka u Drugom sprskom ustanku. Izrađen je u Parizu godinu dana ranije i predstavlja veoma vredno vajarsko delo izliveno u bronzi. Požarevački spomenik je već osmi koji je uređen u sklopu kampanje „Cif čisti Srbiju", a posle Požarevca tim za čišćenje posetiće Despotovac.

Na poseban način u ovoj kampanji učestvuju i građani, jer kompanija Unilever deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif proizvoda izdvaja za uređenje i čišćenje spomenika. Takođe, svi posetioci internet stranice www.cifcistisrbiju.rs mogu da glasaju za još jedan spomenik koji će biti očišćen u kampanji. Za sada je u prednosti spomenik Mara Resavkinja u Svilajncu, ali vremena za glasanje još ima. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji su očišćeni možete pronaći na internet stranici kao i na Facebook stranici Cifcistisrbiju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed