Kampanja "Cif čisti Srbiju" stigla i do gradskog parka u Požarevcu - Očišćen spomenik Knezu Milošu

Požarevac, 08. Maj 2015. PR Objave: Saopštenje -

Kampanja "Cif Äisti Srbiju" stigla i do gradskog parka u Požarevcu - OÄiÅ¡Äen spomenik Knezu MiloÅ¡u

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Knezu Milošu u centralnom gradskom parku u Požarevcu. Stručni tim kampanje „Cif čisti Srbiju", koji predvode Miroljub Stamenković i Slobodan Savić, iskusni vajari i konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa poznatog „Miloša u parku" uklonili su grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj.

U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Knezu Milošu u centralnom gradskom parku u Požarevcu. Stručni tim kampanje „Cif čisti Srbiju", koji predvode Miroljub Stamenković i Slobodan Savić, iskusni vajari i konzervatori, profesori sa Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, sa poznatog „Miloša u parku" uklonili su grafite, naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati dalje održavanje.

„Tokom više od mesec i po dana, koliko ova kampanja traje, bili smo u prilici da posetimo mnoge gradove i izuzetno nam je drago što smo uspeli da stignemo i u Požarevac, drugu prestonicu kneza Miloša. Ovaj grad je poznat po svom parku i ovom spomeniku i bila je privilegija sarađivati sa gradskim institucijama kako bismo uredili jedan od simbola grada", rekao je g. Dobrivoje Milovanović, direktor Unilever Beograd d.o.o. i dodao: „Naš cilj je da očuvanje spomenika kulture, kao i drugih gradskih površina, bude trajno u svesti svih građana Srbije, a za tu misiju nema boljeg predvodnika od brenda Cif koji pored toga što najefikasnije uklanja sve nečistoće ima ulogu da motiviše što više ljudi da se uključe i podrže ovakvu ideju."

Spomenik knezu Milošu Obrenoviću, rad poznatog vajara Đorđa Jovanovića, podignut je 1898. godine u znak zahvalnosti za oslobođenje Požarevca i Srbije od Turaka u Drugom sprskom ustanku. Izrađen je u Parizu godinu dana ranije i predstavlja veoma vredno vajarsko delo izliveno u bronzi. Požarevački spomenik je već osmi koji je uređen u sklopu kampanje „Cif čisti Srbiju", a posle Požarevca tim za čišćenje posetiće Despotovac.

Na poseban način u ovoj kampanji učestvuju i građani, jer kompanija Unilever deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif proizvoda izdvaja za uređenje i čišćenje spomenika. Takođe, svi posetioci internet stranice www.cifcistisrbiju.rs mogu da glasaju za još jedan spomenik koji će biti očišćen u kampanji. Za sada je u prednosti spomenik Mara Resavkinja u Svilajncu, ali vremena za glasanje još ima. Više informacija o kampanji, ali i o spomencima koji su očišćeni možete pronaći na internet stranici kao i na Facebook stranici Cifcistisrbiju.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Najlepše je doba kad je puna đačka torba

Desetodnevni program pod nazivom „Najlepše je doba kad je puna đačka torba" biće održan u... Više...

Održana akcija "Spasimo beogradske vrapce"

Kompanija Pernod Ricard, već osam godina, na globalnom nivou sprovodi inicijativu "Dan odgovornosti"... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed