Nove dimenzije letnjih pneumatika Goodyear i Dunlop dobile najviše ocene po evropskoj uredbi o označavanju

Kranj, Slovenija, 05. Maj 2015. PR Objave: Saopštenje -

Nove dimenzije letnjih pneumatika Goodyear i Dunlop dobile najviÅ¡e ocene po evropskoj uredbi o oznaÄavanju

Goodyear i Dunlop svojim sve većim brojem pneumatika sa ocenom AA nastavljaju da dokazuju svoja načela na području označavanja pneumatika Osam novih dimenzija iz linije Goodyear EfficientGrip Performance i četiri nove dimenzije iz linije Dunlop Sport BlueResponse mogu da se pohvale ocenom AA, što je po evropskoj uredbi o označavanju pneumatika najviša ocena na području stepena iskorišćenja goriva i prianjanja na mokroj podlozi.

Goodyear i Dunlop svojim sve većim brojem pneumatika sa ocenom AA nastavljaju da dokazuju svoja načela na području označavanja pneumatika

Osam novih dimenzija iz linije Goodyear EfficientGrip Performance i četiri nove dimenzije iz linije Dunlop Sport BlueResponse mogu da se pohvale ocenom AA, što je po evropskoj uredbi o označavanju pneumatika najviša ocena na području stepena iskorišćenja goriva i prianjanja na mokroj podlozi.

Goodyear je u svoju liniju letnjih pneumatika EfficientGrip Performance dodao čak osam novih dimenzija koje su na evropskoj oznaci dobile najvišu ocenu. To znači da Goodyear u svojoj ponudi trenutno ima najveći broj dimenzija sa ocenom AA. Osim toga, novim dimenzijama Goodyear je dopunio i široku ponudu pneumatika iz klase BA u koju je svrstano čak 53 dimenzije pomenute linije.[1] Dimenzije pneumatika EfficientGrip Performance sa ocenom AA su: 205/55RI6 94W XL, 205/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL i 225/60R16 102W XL.

Svoje aktivnosti na području označavanja pneumatika nastavlja i Dunlop. U okviru linije letnjih pneumatika Sport BlueResponse na tržište je lansirao četiri nove dimenzije koje su takođe svrstane u klasu AA. Pomenute dimenzije su: 205/55R16 94V XL, 205/55R17 95V XL, 215/55R16 97H XL i 225/60R16 XL.

Prema evropskoj uredbi o označavanju pneumatika, najvišu ocenu AA dobija pneumatik koji je klasu "A" zaslužio kako u pogledu stepena iskorišćenja goriva tako i u pogledu prianjanja na mokroj podlozi. Upravo je Goodyear bio prvi koji je predstavio konceptualne pneumatike AA, i to još maja 2012. godine, prvog dana neobaveznog izvršavanja propisa o označavanju pneumatika. Stalnim razvojem svojih proizvoda Goodyear i Dunlop ulažu napore sa ciljem da smanjivanjem otpora kotrljanja pneumatika omoguće da vozilo postigne veći stepen iskorišćenja goriva, a boljim prianjanjem na mokroj podlozi da obezbede veću sigurnost vozača.


[1] Od 76 dimenzija u ponudi pneumatika Efficient Grip Performance njih 8 ima ocenu AA, 53 ima ocenu BA , 2 ocenu BB, 11 ih ima CA, 1 BC i 1 CB.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed