Akcija "Imam astmu - astma nema mene" na Adi

Beograd, 04. Maj 2015. PR Objave: Saopštenje -

Akcija "Imam astmu - astma nema mene" na Adi

Kvalitetan život uz redovnu terapiju Lekari Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u okviru akcije "Imam astmu - astma nema mene" savetovali su posetioce Ade Ciganlije o tome kako da prepoznaju simptome astme - jedne od najrasprostranjenijih nezaraznih bolesti i kako da oboljenje drže pod kontrolom. U razgovoru sa građanima, lekari su istakli da je astma bolest sa kojom, uz adekvatno ponašanje pacijenta, može kvalitetno da se živi, pa čak i da se postižu vrhunski sportski rezultati.

Kvalitetan život uz redovnu terapiju

Lekari Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu u okviru akcije "Imam astmu - astma nema mene" savetovali su posetioce Ade Ciganlije o tome kako da prepoznaju simptome astme - jedne od najrasprostranjenijih nezaraznih bolesti i kako da oboljenje drže pod kontrolom. U razgovoru sa građanima, lekari su istakli da je astma bolest sa kojom, uz adekvatno ponašanje pacijenta, može kvalitetno da se živi, pa čak i da se postižu vrhunski sportski rezultati.

Tokom akcije svi zainteresovani su mogli da provere plućne funkcije uz pomoć mobilnih spirometara. Pacijenti koji su poneli pumpicu za terapiju astme ili potvrdu da imaju dijagnostikovanu astmu mogli su besplatno da iznajme rolere, a organizovan je i odbojkaški meč na pesku. Prema rečima dr Ljiljane Timotijević, direktorke Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, time se pacijentima šalje poruka da oboleli od astme ne moraju da izbegavaju fizičke napore.

„Naprotiv, upravo je sport, uz redovnu terapiju i izbegavanje okidača napada, način da se bolest drži pod kontrolom", kaže dr Timotijević.

Dr Dejan Žujović, načelnik Odeljenja za pulmološke intervencije i terapiju, kardiologiju i rehabilitaciju Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, napominje da većina pacijenata bolest tretira lekovima za brzo otklanjanje tegoba, koji samo uklanjaju simptome.

„Oboleli od astme danas mogu veoma kvalitetno da se leče, zahvaljujući pomaku u istraživanjima u ovoj oblasti i dostupnosti najsavremenije pulmološke terapije", ističe dr Žujović.

U okviru akcije „Imam astmu - astma nema mene", i deca školskog uzrasta su mogla da provere plućne funkcije. Dr Lidija Sagić, načelnica Odeljenja za plućne bolesti i tuberkulozu dece i omladine Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu ističe saradnju sa roditeljima kao jedan od ključnih momenata u lečenju astme kod dece. Ona dodaje da se astma, kao najčešća hronična bolest u detinjstvu, u najvećem broju slučajeva danas lako kontroliše, što deci sa astmom omogućava da vode normalan život, ne izostaju iz škole i aktivno se bave sportom.

Aleksandar Tripković, direktor poslovne jedinice za respiratorne bolesti kompanije AstraZeneca, koja je ovu akciju podržala, istakao je da je važno da pacijenti i stručna javnost budu edukovani o pravilnom korišćenju lekova, jer adekvatnim ponašanjem, u skladu sa preporukama doktora, oboleli od astme mogu da vode kvalitetan život.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

Leva obala Save bogatija za 60 stabala - AstraZeneca donirala i zasadila drveće na obali reke

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović i direktorka farmaceutske kompanije... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed