Kampanja "Cif čisti Srbiju" i ove godine u Nišu - Spomenik oslobodiocima ponovo blista

Niš, 30. April 2015. PR Objave: Saopštenje -

Kampanja "Cif Äisti Srbiju" i ove godine u NiÅ¡u - Spomenik oslobodiocima ponovo blista

Čišćenjem spomenika oslobodiocima na Trgu Kralja Milana u Nišu nastavljena je akcija „Cif čisti Srbiju" koju je i ovog proleća pokrenula kompanija Unilever Beograd u gradovima širom Srbije. Tim za čišćenje je u protekla dva dana sa jedne od najpoznatijih niških kulturno-istorijskih znamenitosti uklonio grafite, naslage čađi i masnoće, kao i ostale nečistoće koje su narušavale njegov izgled.

Čišćenjem spomenika oslobodiocima na Trgu Kralja Milana u Nišu nastavljena je akcija „Cif čisti Srbiju" koju je i ovog proleća pokrenula kompanija Unilever Beograd u gradovima širom Srbije. Tim za čišćenje je u protekla dva dana sa jedne od najpoznatijih niških kulturno-istorijskih znamenitosti uklonio grafite, naslage čađi i masnoće, kao i ostale nečistoće koje su narušavale njegov izgled. Takođe, spomenik je dodatno zaštićen anti-grafitnim slojem kako bi bilo olakšano njegovo dalje održavanje. U ovoj kampanji aktivnu ulogu igraju i građani, jer kompanija Unilever izdvaja deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif za uređenje i čišćenje spomenika, a na internet i Facebook stranici kampanje moguće je glasati za još jedan spomenik koji će tim kampanje očistiti.

„Prošle godine su i Skupština grada Niša i kompanija Unilever dale obećanja da ćemo ponovo da sarađujemo i ponosan sam što smo to obećanje ispunili na obostrano zadovoljstvo. Ovo je veliki poklon gradu Nišu jer svi znamo koliko je teško pronaći sredstva za održavanje spomenika kulture", rekao je prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik Niša i dodao „Svaka društveno odgovorana akcija, a posebno one koje u centar pažnje stavljaju kulturu, predstavljaju veliki podstcaj da se i lokalna zajednica više uključi i povede računa o očuvanju svojih kulturnih dobara. Zato pozivam sve građane, ali i kompanije koje posluju u Nišu da se uključe kako bismo svi zajedno doprineli da naš grad izgleda još lepše i urednije.  

„Ideja da očistimo spomenik oslobodiocima Niša rodila se još prošle godine, kada smo čistili podzemni prolaz Gorča. Pozitivne reakcije i srdačan prijem koji smo tada dobili od Nišlija učvrstile su nas u nameri da ovaj grad uvrstimo i u ovogodišnju kampanju. Naš brend Cif je tako ispunio još jednu misiju, pored one svakodnevne da efikasno čisti sve površine, da uspešno motiviše ljude da gradske prostore u kojima sakodnevno provodimo vreme, učine još lepšim", izjavila je gđ. Snežana Vukalović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Unilever Beograd d.o.o. i dodala: „Na spomenike kulture, njihovu istorijsku vrednost, a posebno na čistoću, često ne obraćamo dovoljno pažnje i upravo to je razlog zbog kojeg smo odlučili da ih tokom ove kampanje očistimo i ulepšamo. Drago nam je da i Nišlije od danas mogu da uživaju u lepšem izgledu i novom sjaju ovog čuvenog spomenika."

Ovaj monumentalni spomenk, delo vajara Antuna Augustinčića, jedno je od najznačajnijih ostvarenja novije jugoslovenske skulpture i od 1983. nalazi se pod zaštitom države. Pored Niša, ovog proleća su u sklopu akcije očišćeni i spomenici u Kragujevcu, Vranju, Paraćinu, Kruševcu, Subotici i Kikindi, a do kraja maja planirano je čišćenje spomenika u Despotovcu i Požarevcu, kao i jednog spomenika za koji će glasati posetioci internet stranice kampanje www.cifcistisrbiju.rs.

 

O kompaniji Unilever
Unilever, vodeći svetski proizvođač robe široke potrošnje posluje u više od 100 zemalja, sa prodajnom mrežom u 180 država. Portfolio kompanije uključuje neke od najpoznatijih i najomiljenijih brendova, kao što su: Domestos, Cif, Dove, Rexona, Axe, Signal, Lipton, Algida, Knorr, Rama, Hellmann's. Kompanija Unilever ima oko 167.000 zaposlenih u više od 100 zemalja sveta.PODACI O FIRMI

Naziv: PR Komunikacije Hill & Knowlton
Adresa: Ušće bb
Grad: Beograd-Novi Beograd 11073
e-mail: office@prhillandknowlton.com
Web: www.prhillandknowlton.com
Tel: + 381 (0)11 71 55 139
Kontakt osoba:
Ime: Emina Ferizović
Funkcija: Account Director
Tel:
e-mail: eferizovic@prhillandknowlton.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Održana akcija "Priroda u gradu - Kreirajmo male oaze za očuvanje pčelinjih zajednica"

Kompanija Pernod Ricard je deseti put, na globalnom nivou sprovela inicijativu „Dan odgovornosti"... Više...

AIBG Nis Summit - konferencija o veštačkoj inteligenciji

Studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje takmičenje Artificial Intelligence... Više...

Kompanija EKO Serbia u akciji podrške dečjim domovima

Kompanija EKO Serbia tradicionalno i rado učestvuje u humanitarnim akcijama i pružanju pomoći... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed