Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja letnje pneumatike

Kranj, Slovenija, 24. Mart 2015. PR Objave: Saopštenje -

Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja letnje pneumatike

S obzirom da je došlo vreme za zamenu zimskih guma letnjim, Goodyear Dunlop Sava Tires je za sve vozače pripremio pregled letnjih pneumatika. Među njima se posebno ističe pneumatik Goodyear EfficientGrip Performance koji je na evropskoj oznaci za pneumatike dobio najviše ocene.

S obzirom da je došlo vreme za zamenu zimskih guma letnjim, Goodyear Dunlop Sava Tires je za sve vozače pripremio pregled letnjih pneumatika. Među njima se posebno ističe pneumatik Goodyear EfficientGrip Performance koji je na evropskoj oznaci za pneumatike dobio najviše ocene.

 

GOODYEAR

EfficientGrip Performance - letnji pneumatik sa najvišim ocenama na evropskoj oznaci

U liniji pneumatika EfficientGrip Performance ove godine se nalazi čak osam novih dimenzija sa oznakom AA[1], što je po evropskoj Uredbi o označavanju pneumatika najviša ocena na području iskorišćenja goriva i prianjanja na mokroj podlozi. Goodyear je ovim novim pneumaticima dopunio svoju široku ponudu pneumatika BA u koju je svrstano čak 53 dimenzije EfficientGrip Performance.[2] Za predstavljeni pneumatik korišćene su najsavremenije tehnologije koje obezbeđuju ravnomerno habanje po celoj površini, bolje prianjanje na mokroj podlozi, kraći put zaustavljanja i manji otpor kotrljanja u celom veku trajanja pneumatika.

Prednosti (TUV test)[3]

 • 8% kraći put zaustavljanja na mokrim putevima[4]
 • 3% kraći put zaustavljanja na suvim putevima[5]
 • 18% manji otpor kotrljanja[6]

Eagle F1 Asymmetric 2 - letnji pneumatik za sva vozila više klase  

Pneumatik za sva vozila više klase obezbeđuje odličan kontakt s putem i kratak put zaustavljanja na mokroj i suvoj podlozi zahvaljujući tehnologiji Active Braking i dezenu sa trodimenzionalnim blokovima. Smeša gazećeg sloja poboljšava prianjanje na mokroj i vodljivost na suvoj podlozi i omogućava preciznije upravljanje i bolju vodljivost.

Prednosti (TUV test)[7]

 • 10% kraći put zaustavljanja na mokrim putevima
 • 6% kraći put zaustavljanja na suvim putevima
 • 7% manji otpor kotrljanja

 

DUNLOP

Sport BlueResponse - odlično prianjanje na mokroj podlozi i izvanredno iskorišćenje goriva

Ove godine na tržište su lansirane 4 nove dimenzije ovog pneumatika koje su svrstane u klasu AA[8], što je po evropskoj Uredbi o označavanju pneumatika najviša ocena na području iskorišćenja goriva i prianjanja na mokroj podlozi. Ovaj pneumatik ima odlične karakteristike pri kočenju na mokroj i suvoj podlozi, a široki centralni kanali efikasno odvode vodu i time smanjuju opasnost od akvaplaninga.

Prednosti (u poređenju sa četiri vrhunska pneumatika konkurentskih proizvođača)[9]:

 • 10% bolji pri kočenju na mokroj podlozi
 • 3% bolji u vodljivosti na mokroj podlozi
 • 22% manji otpor kotrljanja
 • 8% bolji pri kočenju na suvoj podlozi

StreetResponse2 - za gradske automobile, dobre performanse po mokrom i suvom vremenu 

Pneumatik StreetResponse2 ima bolje vozne karakteristike od svog prethodnika kako po kišnom tako i po suvom vremenu, a omogućava i kraći put zaustavljanja. Inovativni oblik pneumatika i usavršen dezen gazećeg sloja pomažu pri odvođenju vode s površine puta, a brojni bočni kanali obezbeđuju čvršće prianjanje po mokrom vremenu i smanjuju opasnost od akvaplaninga. Zahvaljujući svojoj celokupnoj konstrukciji i maloj težini pneumatik može da se pohvali manjim otporom kotrljanja i većom uštedom goriva. Na evropskoj oznaci za pneumatike, u kategoriji za prianjanje na mokroj podlozi, StreetResponse2 je svrstan u klasu B, a za otpor kotrljanja u klasu C[10], što ga plasira među najbolje ocenjene pneumatike u svojoj kategoriji.

Prednosti (u poređenju sa svojim prethodnikom)[11]:

 • 10% bolji u vodljivosti na suvoj podlozi
 • 6% bolji pri kočenju na mokroj podlozi
 • 4% bolji pri kočenju na suvoj podlozi
 • 10% veća kilometraža

 

FULDA

EcoControl HP - savršena ravnoteža između voznih karakteristika, iskorišćenja goriva i kilometraže

Letnji pneumatik visokih performansi EcoControl HP namenjen je vozačima koji traže cenovno povoljan pneumatik i koji istovremeno obezbeđuje pouzdanu kontrolu na putu. Jedinstvena smeša gazećeg sloja sa silikom obezbeđuje čvrsto prianjanje, a brojni kanali AquaFlow omogućavaju da se u njima apsorbuje i efikasno raspršuje voda. Produženi rubovi za prianjanje pneumatika urezuju se u sloj vode ispod površine naleganja i omogućavaju da se pneumatik bolje drži površine puta, zato na mokroj podlozi ima za 9% kraći put zaustavljanja[12].

SportControl - pouzdana sportska vožnja po suvim i mokrim putevima

Zahvaljujući funkcionalnom dezenu s progresivnim izbočinama i ravnomernoj distribuciji pritiska sa površine naleganja na podlogu, pneumatik SportControl omogućava sportsku vožnju koju možete lako da držite pod kontrolom. Strukturom pneumatika, malom težinom i doteranom tehnologijom smeše smanjeni su gubici energije, a kreativnom kombinacijom konstrukcije samog pneumatika i dezena gazećeg sloja obezbeđeni su ravnomerno habanje, velika kilometraža, udobna vožnja i nizak nivo emisije buke.

 

SAVA

Intensa hp - pneumatik visokih performansi za odličnu vodljivost na suvoj i mokroj podlozi

Letnji pneumatik Intensa hp je namenjen vozačima automobila visokih performansi koji od svojih pneumatika zahtevaju više i paze na svoje troškove. Korišćeni materijali omogućavaju manju potrošnju goriva, a zahvaljujući ravnomernoj distribuciji pritiska i izdržljivoj smeši gazećeg sloja pneumatik može da se pohvali dužim vekom trajanja. Odlično se ponaša kako na suvoj tako i na mokroj podlozi zahvaljujući specijalnoj gumi sa silikom.

Intensa suv - visoke performanse po dostupnoj ceni

Intensa suv je letnji pneumatik visokih performansi za najnoviju generaciju sportskih terenskih vozila. Specijalna smeša gazećeg sloja sa silikom obezbeđuje pouzdano prianjanje na mokrim putevima, a široki kanali efikasno odvode vodu i smanjuju opasnost od akvaplaninga. Zahvaljujući robusnoj konstrukciji pneumatika zadovoljava potrebe savremenih sportskih terenskih vozila i s lakoćom može da podnese teške tovare.

 

 

[1] - Dimenzije pneumatika EfficientGrip Performance sa ocenom AA su sledeće: 205/55RI6 94W XL, 205/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL i 225/60R16 102W XL.

[2] -  Od 76 dimenzija u ponudi pneumatika Efficient Grip Performance njih 8 ima ocenu AA, 53 ih je BA , 2 su BB, 11 ih je CA, 1 BC i 1 CB.

[3] - U poređenju sa prosekom performansi tri glavna konkurentska pneumatika. Merenje puta zaustavljanja od 80 km/h do 20 km/h na mokrom putu i od 100 km/h do potpunog zaustavljanja na suvom putu izvršio je TUV SUD Automotive decembra 2010; dimenzije pneumatika: 255/40R19; vozilo: Audi A7; mesto: Mireval (Francuska) i Garching (Nemačka); izveštaj br.: 76244706-1.

[4] - U poređenju sa prosekom puta zaustavljanja četiri glavna konkurentska pneumatika (kočenje sa 80 km/h na 20 km/h na vrlo mokroj voznoj površini sa visokim μ). Test je septembra 2012. izvršio TUV SUD Automotive po narudžbi preduzeća Goodyear Dunlop. Dimenzije pneumatika: 205/55 R16 91V; vozilo: VW Golf; mesto testiranja: Mireval (Francuska), Papenburg (Nemačka) i Garching (Nemačka); izveštaj br.76249743.

[5] - Test je septembra 2012. izvršio TUV SUD Automotive po narudžbi preduzeća Goodyear Dunlop. Dimenzije pneumatika: 205/55 R16 91V; vozilo: VW Golf; mesto testiranja: Mireval (Francuska), Papenburg (Nemačka) i Garching (Nemačka); izveštaj br.76249743. U poređenju sa prosekom puta zaustavljanja četiri glavna konkurentska pneumatika (kočenje na suvoj podlozi pri brzini od 100 km/h do potpunog zaustavljanja).

[6] - Test je septembra 2012. izvršio TUV SUD Automotive po narudžbi preduzeća Goodyear Dunlop. Dimenzije pneumatika:205/55 R16 91V; vozilo: VW Golf; mesto testiranja: Mireval (Francuska), Papenburg (Nemačka) i Garching (Nemačka); izveštaj br.76249743 (U poređenju sa svojim prethodnikom Goodyear EfficientGrip).

[7] - U poređenju sa prosekom performansi tri glavna konkurentska pneumatika. Merenja puta zaustavljanja od 80 km/h do 20 km/h na mokrom putu i od 100 km/h do potpunog zaustavljanja na suvom putu izvršio je TUV SUD Automotive decembra 2010; dimenzije pneumatika: 255/40R19; vozilo: Audi A7; mesto: Mireval (Francuska) i Garching (Nemačka); izveštaj br.: 76244706-1.

[8] - Dimenzije pneumatika SportBlue Response sa ocenom AA su sledeće: 205/55R16 94V XL, 205/55R17 95V XL,  215/55R16 97H XL i 225/60R16 XL.

[9] - U poređenju sa prosekom performansi četiri glavna konkurentska pneumatika. Testiranje je septembra 2012. izvršio TUV SUD Automotive po narudžbi preduzeća Goodyear Dunlop. Dimenzije pneumatika: 205/55 R16 91V; vozilo: VW Golf; mesto testiranja: Mireval (Francuska), Papenburg (Nemačka) i Garching (Nemačka); izveštaj br. 76249744.

[10] - Na osnovu 20 dimenzija koje su do danas lansirane na tržište, od kojih je 18 dimenzija (90 procenata) postiglo ocenu BC.

[11] - Prema rezultatima internog testiranja; mesto testiranja: Mireval; datum: maj 2013; dimenzije pneumatika: 175/65R14 T; vozilo: Ford Fiesta 1.6i.

[12] - U poređenju sa prosekom rezultata konkurentskih pneumatika testiranih u TUV SUD Automotive - Izveštaj br. 76247020; Mireval; Golf VI 1.6 TDI; brzina 100 - 0 km/h.

 

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi sa 90 godina iskustva u gumarskoj industriji. Od 2004. godine stopostotni vlasnik društva je Goodyear Dunlop Tires Europe B. V. Danas društvo Goodyear Dunlop Sava Tires ima više od 1.400 zaposlenih.

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za poljoprivredne, industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer više od 90 procenata proizvedenih pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.si,  www.dunlop.si, www.fulda.si i www.sava-tires.com.

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 69 hiljada ljudi, a proizvodnju ima u 51 pogonu koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Objavite vest

USLUGE

 • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed