Global Talent - Plaćene stručne prakse u Rusiji i Kolumbiji za studente završnih godina i diplomce

Beograd, 11. Novembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Global Talent - PlaÄene struÄne prakse u Rusiji i Kolumbiji za studente zavrÅ¡nih godina i diplomce

Jedan od najvećih izazova sa kojima se mladi danas suočavaju je da se sve češće kao zahtev prilikom zapošljavanja postavlja relevantno radno iskustvo, a sistem obrazovanja u našoj zemlji retko omogućava njegovo sticanje. Sigurno je da internacionalno praktično iskustvo može doprineti ne samo boljoj poziciji mladih prilikom zapošljavanja, već i ličnom razvoju i otvaranju vidika, koji će im ukazati na potrebu za konstantnim usavršavanjem.

Jedan od najvećih izazova sa kojima se mladi danas suočavaju je da se sve češće kao zahtev prilikom zapošljavanja postavlja relevantno radno iskustvo, a sistem obrazovanja u našoj zemlji retko omogućava njegovo sticanje. Sigurno je da internacionalno praktično iskustvo može doprineti ne samo boljoj poziciji mladih prilikom zapošljavanja, već i ličnom razvoju i otvaranju vidika, koji će im ukazati na potrebu za konstantnim usavršavanjem.

Upravo program Global Talent je kreiran tako da studentima završnih godina i diplomcima pruži priliku za sticanje profesionalnog iskustva i lični razvoj u multikulturalnom okruženju. Zemlje koje našim studentima mogu pružiti idealnu podlogu za lični razvoj, izlazak iz zone komfora i sticanje iskustva, s obzirom na potrebe tržišta i obrazovanja, jesu Rusija i Kolumbija.

Rusija je zemlja sa jednom od najbrže rastućih ekonomija na svetu, a ipak, samo 7% stanovništva govori engleski jezik, a više od 76% građana nije putovalo van zemlje. Upravo zbog zahteva tržišta i nedostatka adekvatnog jezičkog obrazovanja, sve je veća potreba za mladim kadrovima iz inostranstva, koji će u Rusiju dovesti pogled na obrazovanje iz druge perspektive.

Slična je situacija i u Kolumbiji, koja se pored problema nerazvijenosti u ruralnim krajevima, velikim jazom između bogatih i siromašnih slojeva društva, suočava i sa izražajnim problemima u obrazovanju. Ograničen pristup školovanju posledica je siromaštva, a nepismenost beleži značajne stope, što je najizraženije u ruralnim krajevima.

Zbog velike potrebe za razvojem obrazovanja, a u prvom redu jezičkih veština kod mladih u ovim  zemljama, studentima i diplomcima iz Srbije se pruža mogućnost obavljanja stručne prakse u oblasti predavanja engleskog i drugih jezika, uz obezbeđenu novčanu naknadu u visini prosečne zarade u konkretnoj zemlji. Za obavljanje stručne prakse, prethodno iskustvo nije neophodno, ali je svakako poželjno, dok se kao imperativ postavlja odlično poznavanje engleskog jezika. Prakse se realizuju na univerzitetima, u jezičkim centrima, školama, kampovima i vrtićima. Konkretno vreme trajanja prakse određuje se u dogovoru sa institucijom u kojoj se praksa obavlja, a prosečno vreme trajanja je 3 do 6 meseci.

Rad u internacionalnom okruženju, kao prilika da se znanje, iskustva i veštine razmene sa drugim kulturama i podstakne proaktivno razmišljanje kod mladih ljudi, ključni su faktori koji opredeljuju uspeh mladog čoveka, kao i njegov pozitivan uticaj na zajednicu u kojoj živi.

Više informacija o programu Global Talent, kao i formu za prijavljivanje za program edukacionih praksi, možete pronaći na sajtu: http://globaltalents.rs/

AIESEC
je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.PODACI O FIRMI

Naziv: AIESEC Ekonomski Fakultet
Adresa: Kamenička 6
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@ef.aiesec.org.rs
Tel: 011 30 21 196
Kontakt osoba:
Ime: Miljana Nikodijević
Funkcija: Marketing & PR menadžer
Tel:
e-mail: miljana.nikodijevic@aiesec.net

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Upoznaj se sa organizacijom AIESEC!

Ovog proleća AIESEC ti pruža mogućnost da postaneš član najveće omladinske organizacije na... Više...

Trag fondacija proglasila dobitnike četrnaeste VIRTUS nagrade za filantropiju

Trag fondacija je četrnaesti put zaredom dodelila VIRTUS nagradu za filantropiju, kompanijama, malim... Više...

Prijave su otvorene - postani deo najveće studentske organizacije na svetu!

Bliži se leto! Već razmišljaš šta ćeš raditi kada očistiš godinu i da li ćeš i ovo leto... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed