Preko Beograda i tri kontinenta do novog svetskog rekorda!

Beograd, 24. Septembar 2014. PR Objave: Saopštenje -

Preko Beograda i tri kontinenta do novog svetskog rekorda!

Ekipa Challenge4 koju predvodi poznati nemački vozač Rainer Zietlow proći će kroz Beograd u pokušaju da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put dug 17.752 kilometra "od rta do rta" (Cape-to-Cape), od Norveške do Južne Afrike. Zietlow je avanturu započeo 21. septembra, a predviđa se da će pokušaj postavljanja novog rekorda trajati oko 10 dana uz poštovanje svih pravila saobraćaja i ograničenja brzine.

Ekipa Challenge4 koju predvodi poznati nemački vozač Rainer Zietlow proći će kroz Beograd u pokušaju da postavi novi svetski rekord i što brže pređe put dug 17.752 kilometra "od rta do rta" (Cape-to-Cape), od Norveške do Južne Afrike.

Zietlow je avanturu započeo 21. septembra, a predviđa se da će pokušaj postavljanja novog rekorda trajati oko 10 dana uz poštovanje svih pravila saobraćaja i ograničenja brzine. U tom periodu Zietlowa i njegovu ekipu put će voditi kroz Srbiju i ukupno 19 država: od Norveške, Finske, Švedske, Danske, preko Nemačke, Češke, Slovačke i Mađarske, kroz Srbiju i Bugarsku sve do Turske. Na afrički kontinent ekipa će stići letom iz Adane u Turskoj do Kaira u Egiptu.

Kako bi u rekordnom vremenu prešao put preko tri kontinenta, Rainer Zietlow će svoj Volkswagen Touareg V6 TDI opremiti pneumaticima Goodyear Wrangler HP za SUV i 4X4 vozila koji svojom konstrukcijom odolevaju ekstremnim klimatskim uslovima na tom putu i zahtevnim terenima van puteva. Tokom celog puta ekipa će imati samo šest pneumatika, četiri montirana na vozilo i dva rezervna. Tročlana ekipa menjaće se za volanom svakih pet sati, voziće 24 sata na dan a zaustavljaće se samo za punjenje rezervoara gorivom.

Rainer Zietlow, koji je već postavio nekoliko svetskih rekorda za najbržu vožnju i vožnju na duge staze, izjavio je: "Pustolovina duga 17.000 kilometara je ono za čim žudimo. Zahvaljujući opremi koju su nam obezbedili naši partneri iz Goodyear-a dobro smo pripremljeni za put koji je pred nama, i ubeđeni smo da ćemo stići na Rt Agulhas za manje od deset dana."

Zietlow će za svaki pređeni kilometar dati donaciju od 20 centi u dobrotvorne svrhe za "dečja SOS sela" u Zambiji i Sudanu, a Goodyear je obećao da će da udvostruči svaki cent koji će u te svrhe pokloniti Rainer Zietlow.

Dodatne informacije:
Slike, video snimke i podatke o putovanju možete pronaći na internet sajtu www.touareg-capetocape.com

 

Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 73.000 ljudi, a proizvodnju ima u 54 fabrike koje se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Goodyear je osnovan 1898. godine, a njegove inovacije već više od 100 godina postavljaju standarde u automobilskoj industriji.PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Novi pneumatici za prikolice obezbeđuju izvrsnu mobilnost u zimskim uslovima

Najnoviji pneumatici za prikolice Goodyear, Dunlop, Sava i Fulda voznim parkovima omogućavaju brojne... Više...

Goodyear Blimp - legenda koja se nakon više od 30 godina vraća u evropski moto-sport

Prošlog vikenda je nad prestižnom trkom 24 časa Le Mana ponovo letela legendarna vazdušna letelica... Više...

Goodyear u iščekivanju rekordnih brzina na 24 časa Le Mana

Goodyear se nakon više od deset godina vraća na jednu od najprestižnijih trka na svetu 24 časa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed