Dodeljena priznanja najuspešnijim učesnicima dva važna međunarodna takmičenja

Beograd, 27. Juni 2014. PR Objave: Najava -

Dodeljena priznanja najuspeÅ¡nijim uÄesnicima dva važna meÄunarodna takmiÄenja

Tim iz Rumunije najbolji u matematici, iz Srbije u fizici a iz Bugarske u informatici Svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljim takmičarima, juče su u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, završena dva međunarodna takmičenja - 2. Kup Matematičke gimnazije i 8. Juniorska balkanska olimpijada iz informatike.

Tim iz Rumunije najbolji u matematici, iz Srbije u fizici a iz Bugarske u informatici

Svečanom ceremonijom dodele priznanja najboljim takmičarima, juče su u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, završena dva međunarodna takmičenja - 2. Kup Matematičke gimnazije i 8. Juniorska balkanska olimpijada iz informatike. Mladi takmičari uzrasta do 16 godina, tokom tri izuzetno uzbudljiva i napeta dana, trudili su se da prevaziđu sopstvene granice u oblasti matematike, fizike i informatike. Više od 150 učenika iz 16 zemalja sveta osvojilo je 16 zlatnih, 26 srebrnih i 39 bronzanih medalja. 3 pehara na međunarodnom Kupu Matematičke gimnazije osvojili su tim iz Rumunije kao najbolji u matematici, tim iz Srbije kao najbolji u fizici i tim iz Bugarske kao najbolji u informatici. Pobednik Juniorske balkanske olimpijade je ekipa Rumunije.

Na završnoj ceremoniji dodele nagrada najboljim takmičarima su se obratili akademik prof. dr Ninoslav Stojadinović, potpredsednik Narodne skupštine, Irina Reljin specijalna savetnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, prof. dr Zorana Lužanin, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srđan Ognjanović direktor Matematičke gimnazije i Neoklis Neokleus direktor "Pireus banke".

Domaćin i organizator skupa direktor Matematičke gimnazije, Srđan Ognjanović, nije skrivao radost i zadovoljstvo zbog povećanog broja učesnika u odnosu na prošlu godinu. "Ove godine broj prijavljene dece bio je veći nego ranije. To nam pokazuje da su takmičenja ove vrste potrebna, jer predstavljaju odlično mesto za razmenu ideja, znanja i iskustava", rekao je Ognjanović.

Kup Matematičke gimnazije, kao i prošle godine, podržala je Pireus banka. Direktor banke, Neoklis Neokleus, prilikom dodele priznanja je izjavio: "Ponosni smo što smo pomogli da dođe do susreta i razmene iskustava među mladim talentima. Ponosni smo na vezu sa školom koja je jedinstvena u svetu po uspesima svojih učenika, školom koja je iznedrila profesore i stručnjake najeminentnijih svetskih univerziteta."

Međunarodni Kup koji je organizovala Matematička gimnazija realizovan je pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i uz podršku "Pireus banke".PODACI O FIRMI

Naziv: Golin-
Adresa: Takovska 45
Grad: Beograd 11000
Web: www.golin.com/rs
Tel: +381 11 3391010
Kontakt osoba:
Ime: Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Tel:
e-mail: smilica@golin.com

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Nova pozicija filijale Piraeus Banke u Pančevu

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u Pančevu u ulici Generala Petra... Više...

Ekskluzivna ponuda za štednju u Piraeus banci

Povodom ovogodišnje Nedelje štednje, Piraeus banka je pripremila tradicionalno dobre uslove za... Više...

Nova poslovnica Piraeus Banke u centru Kragujevca

Piraeus banka je danas svečano otvorila novi prostor filijale u samom centru Kragujevca, u ulici... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed