Verski ili neki drugi objekat u Gornjanu?

Bor, 07. Novembar 2013. PR Objave: Saopštenje -

Verski ili neki drugi objekat u Gornjanu?

U borskom selu Gornjane počela je izgradnja objekta, po mišljenju meštana verskog, a na osnovu rešenja Odeljenja za urbanizam ekonomskog, u kojem će se čuvati alat, oruđe i poljoprivredne mašine.

BOR - U neposrednoj blizini centra borskog sela Gornjane, na imanju porodice Lapadatović, počela je izgradnja objekta  površine oko 40 kvadratnih metara. Ništa ne bi bilo neobično da selom ne kruže priče da se tu podiže, kako oni kažu, rumunska crkva.
 
"U neposrednoj blizini postojeće crkve niče još jedan verski objekat. Gradi ga rumunski sveštenik koji tu živi i po njegovim rečima biće to montažni objekat", kaže jedan od meštana Gornjana.
 
"Na tom mestu gde je počela izgradnja postavljen je krst i rumunski sveštenik već  obavlja opela i službe na otvorenom", sa čuđenjem pričaju Gornjanci.
U Gornjanu već postoji crkva, stara više od jednog veka, u kojoj službu obavljaju pravoslavni sveštenici  borske parohije.
 
"Nama druga crkva ne treba, jer sama gradnja izazvala je donekle  podeljenost i sukob među meštanima. Nama trebaju bolji putevi i kvalitetnija infrastruktura", kaže veliki broj žitelja ovog najudaljenijeg borskog sela.
 
Snežana Lapadatović, ćerka Zorice na čije se ime vodi izgradnja objekta, nije želela pred kamere. Odgovor šta se tu gradi potražili smo od predstavnika lokalne samouprave.
 
"Nadležna inspekcija posetila je dva puta ovo gradilište i utvrdila da se izgradnja odvija u skladu sa rešenjem Odeljenja za urbanizam kojim se odobrava Zorici  Lapadatović izgradnja ekonomskog objekta za alat, oruđe i mašine koje se koriste u poljoprivredi" - rekao je Slaviša Marković, zamenik načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove borske lokalne samouprave.
 
Marković još dodaje da je izgradnja objekta za sada prekinuta. Najverovatnije je, po njegovoj oceni, sam investitor svojevoljno obustavio radove. Razlozi nisu poznati.

Autor: Ljiljana ĐorđevićPODACI O FIRMI

Naziv: Radio televizija Bor
Adresa: Moše Pijade 19
Grad: Bor
e-mail: rtvbor@rtvbor.rs
Web: www.rtvbor.rs
Tel: +381 (30) 424587
Kontakt osoba:
Ime: Dejan Đorđević
Funkcija: novinar urednik sajta
Tel:
e-mail:

Više...

Ključne reči

gornjane, verski objekat, izgranja

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed