Pregled auto-sedišta u Valjevu

Valjevo, 17. April 2013. PR Objave: Najava -

Pregled auto-sedišta u Valjevu

Udruženje RODITELJ održaće besplatan pregled auto-sedišta, u četvrtak 18. aprila od 15 do 17 časova u Valjevu – na parkingu kod Roda megamarketa (Bulevar palih boraca 91-92. br 1, parking je besplatan).

Udruženje RODITELJ održaće besplatan pregled auto-sedišta, u četvrtak 18. aprila od 15 do 17 časova u Valjevu – na parkingu kod Roda megamarketa (Bulevar palih boraca 91-92. br 1, parking je besplatan).

Ovom prilikom roditelji i svi drugi zainteresovani moći će da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilo i da li je njihovo dete pravilno vezano. Akcija besplatnog pregleda auto-sedišta sprovodi se u okviru Inicijative za bezbednost dece kao putnika u saobraćaju Udruženja RODITELJ.

Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta Udruženja RODITELJ koji će odgovarati na pitanja i nedoumice roditelja u vezi sa bezbednim prevozom dece u automobilima.

Iako većina roditelja misli da svoju decu u auto-sedištima vezuje ispravno, iskustva pokazuju da više od 90% dece ipak nije pravilno vezano. Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci. Samo u 2011. godini, 791 dete je stradalo kao putnik na srpskim putevima, najčešće u vozilima svojih roditelja. Velika većina njih bila bi pošteđena povreda ili bi njihove povrede bile lakše da su bila pravilno vezana u dečijim auto-sedištima.

Pod uslovom da se pravilno koriste, auto-sedišta štite decu od teških povreda i smrti u saobraćajnim nesrećama, smanjujući rizik za više od 90%, u zavisnosti od vrste auto-sedišta. Čak i pri visokim brzinama i pri višestrukom okretanju automobila deca mogu nepovređena i bez ozbiljnih posledica da prežive udes, ukoliko su ispravno vezana.
Akcijom besplatnog pregleda auto-sedišta, Udruženje RODITELJ, uz pomoć edukovanih volontera, želi da pomogne roditeljima da svojoj deci osiguraju što bezbedniju vožnju i zaštite ih od povreda.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruzenje RODITELJ
Adresa: Tc Zemunikum, lokal 44
Grad: Beograd 11000
e-mail: info@roditelj.org
Web: www.roditelj.org
Tel: 011 3165 375
Kontakt osoba:
Ime: Dragana Soćanin
Funkcija: predsednica
Tel:
e-mail: info@roditelj.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Centri za podršku ranom razvoju potrebni i roditeljima i deci

Nakon više od 10 meseci uspešne implementacije, Udruženje RODITELJ završava realizaciju prve... Više...

Otvoren centar za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi Kralj Petar I

Juče je u prostorijama Osnovne škole Kralj Petar I otvoren još jedan Centar za podršku ranom... Više...

Otvaranje Centra za podršku ranom razvoju u Osnovnoj školi "Kralj Petar I"

U sredu 24. aprila 2013. godine u 15:00 časova otvoriće se još jedna lokacija Centra za podršku... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed