Prvi zimski kamp za tinejdžere obolele od raka

Beograd, 26. Mart 2013. PR Objave: Najava -

Prvi zimski kamp za tinejdžere obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) od 22. do 29. marta, po prvi put, na Kopaoniku organizuje "ZimSki kamp ljubavi i nade" za adolescente obolele od raka. Kamp je deo programa psihosocijalne podrške oboleloj deci.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) od 22. do 29. marta, po prvi put, na Kopaoniku organizuje "ZimSki kamp ljubavi i nade" za adolescente obolele od raka. Kamp je deo programa psihosocijalne podrške oboleloj deci.

Na Kopaonik će ići ukupno 20 mladih, uzrasta od 12 do 19 godina, u pratnji tri instruktora skijanja, psihologa i NURDOR-ovih volontera. Mnogima od njih, to će biti prvo odvajanje od roditelja i, ujedno, prva prilika da nauče da skijaju. Osim školice skijanja, za tinejdžere će biti organizovane različite psihološke, socijalne, kreativne i edukativne radionice, koje imaju za cilj da mlade rekovalescente osnaže i fizički i psihički, i olakšaju im resocijalizaciju i povratak uobičajenom životu.

Od svih bolesti u dečjem dobu i adolescenciji, rak je prvi uzročnik smrti. Procenjuje se da u Srbiji od malignih bolesti godišnje oboli oko 350 mališana, a da svake nedelje jedno dete umre.

Lečenje maligniteta u dečjem uzrastu je dugotrajno, kompleksno, često veoma naporno, kako u fizičkom smislu, tako i u psihološkom pogledu - i za decu i za njihove porodice (na primer, akutne leukemije se leče oko dve godine). Lečenje malignih oboljenja kod dece ostavlja kratkoročne i dugoročne psihofizičke posledice, koje znatno otežavaju rehabilitaciju i resocijalizaciju po uspešnom završetku terapije. Tokom samog toka lečenja, deca značajan vremenski period provode u socijalnoj izolaciji, odvojeni od ostatka porodice, školskog okruženja i prijatelja. Savremeni svetski koncept nalaže da se deci, po završetku lečenja, obezbedi adekvatna rehabilitacija.

Realizaciju prvog "ZimSkog kampa ljubavi i nade" pomogli su: organizacija "Prijatelji u nevolji", Tamara Kusovac, umetnici i šoping centar Ušće, Sportnetwork, Skijališta Srbije i Beosport.PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

BIS Humanitarni bazar za pomoć NURDOR-u

Danas je Britanska Internacionalna škola organizovala tradicionalni humanitarni bazar u dva prelepa... Više...

Zaposleni Sberbank Srbija na Beogradskom maratonu trčali za NURDOR

Više od 170 zaposlenih Sberbank Srbija je ovog vikenda sa svojim porodicama učestvovalo u Trci... Više...

Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed