Prepoznajte na vreme - Svetski dan dece obolele od raka

Beograd, 14. Februar 2013. PR Objave: Najava -

Prepoznajte na vreme - Svetski dan dece obolele od raka

Pozivamo Vas da zajedno sa nama obeležite Svetski dan dece obolele od raka, naučite da prepoznate rane simptome malignih oboljenja kod dece i snimite poruku podrške obolelim mališanima.

Pozivamo Vas da zajedno sa nama obeležite Svetski dan dece obolele od raka, naučite da prepoznate rane simptome malignih oboljenja kod dece i snimite poruku podrške obolelim mališanima. NURDOR se priključio svetskoj edukativno-zdravstvenoj kampanji od opšteg društvenog značaja i, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pokrenuo akciju "Prepoznajte na vreme", sa sloganom "Rana dijagnostika – bolja prognostika". Akcija će biti sprovedena u svim centrima lečenja malignih oboljenja kod dece (Beograd, Niš i Novi Sad) i njen osnovni cilj je upoznavanje šire javnosti sa ranim simptomima raka kod dece, radi lakšeg prepoznavanja bolesti u detinjstvu.

Centralni događaj, kojim će Svetski dan dece obolele od raka biti svečano obeležen, počeće u 13h u holu šoping centra Delta City. U okviru muzičkog dela programa, podršku mališanima pružiće i brojne javne ličnosti. Osim na samom događaju, posetioci će tokom čitavog dana imati priliku da individualnim donacijama daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i prikupljanju sredstava za nabavku svetlosnog mikroskopa za ranu dijagnostiku malignih oboljenja za Odeljenje kliničke patologije Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić".

Zbog važnosti rane dijagnostike, NURDOR će celu godinu posvetiti edukaciji roditelja i truditi se da im skrene pažnju kako da prate i uoče najranije simptome, koji se često mogu protumačiti kao zajednički simptomi različitih bolesti u detinjstvu, a zatim da se pravovremeno obrate lekarima. Kako je za dalji tok lečenja obolelog deteta neophodna i bliska saradnja roditelja i lekara, NURDOR je svim pedijatrima u zemlji poslao pismo sa preporukama koje su formirali Međunarodno udruženje pedijatrijskih onkologa i Međunarodno udruženje roditelja dece obolele od raka. Edukativni materijal poslat je i svim srednjim školama u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Verujemo da je unapređenje kvaliteta lečenja i povećanje broja zdrave dece u Srbiji misija svih nas. Bilo bi nam izuzetno drago da nas podržite i svojim prisustvom uveličate obeležavanje ovog važnog dana.PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed