Erste Banka podržava mlade talente kroz Klub SUPERSTE

Beograd, 17. Decembar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Erste Banka podržava mlade talente kroz Klub SUPERSTE

Nekadašnji Klub 27 prerastao u Klub SUPERSTE. Uvedeno specijalno priznanje "Ljubiša Rajić" za društveni aktivizam. Nagradni fond povećan za 100.000 na 1,5 miliona dinara; rok za prijavu 31. januar.

"Klub SUPERSTE", koji je ranije nosio naziv "Klub 27", i ove godine je otvoren za nove članove. Konkurs, koji Erste Banka raspisuje već šestu godinu zaredom, otvoren je do 31. januara. Kroz "Klub SUPERSTE", Banka je u prethodnih pet godina podržala 53 talentovanih i kreativnih mladih ljudi, ukupnim fondom nagrada od 5 miliona dinara. Pored četiri glavne nagrade za akademski uspeh u tri oblasti, od ove godine kandidati se mogu prijaviti i za specijalno priznanje "Ljubiša Rajić" za društveni aktivizam. Samim tim, Erste Banka će ove godine podržati 17 mladih talentovanih ljudi, nagradnim fondom koji je povećan za 100.000 dinara, na ukupno 1,5 miliona dinara. Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je i ove godine podrţalo projekat.

"Klub SUPERSTE nastavlja tradiciju promovisanja mladih talenata i njihovih uspeha. Novim imenom želimo da pošaljemo još ekplicitniju poruku divljenja i podstreka za dalje usavršavanje i delovanje mladim talentima i njihovim dostignućima. Još jedna novina je da smo ove godine uveli specijalno priznanje za društveni aktivizam. U čast nedavno preminulog profesora skandinavistike na Filološkom fakultetu u Beogradu Ljubiše Rajića, dugogodišnjeg člana žirija i prijatelja ovog projekta, čoveka koji je bio primer društvenog aktivizma u Srbiji, uveli smo specijalno priznanje kojim želimo da nagradimo one koji se posebno ističu svojim društvenim angažovanjem", izjavila je Andrea Brbaklić, izvršna direktorka u Erste Banci.

Na konkurs za glavne nagrade mogu se prijaviti svi kandidati koji imaju od 16 do 27 godina, postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave i šire pozitivan uticaj na društvo. Prijavljeni kandidati moći će da dobiju javno priznanje i nagradu u jednoj od tri oblasti:
- Prirodne i tehničke nauke - fizika, hemija, biologija, medicina, veterina, matematika, informatika, farmacija, mašinstvo, elektrotehnika, arhitektura i sl.
- Umetnost
1. slikarstvo, vajarstvo, dizajn, kostimografija, film, fotografija i dr.
2. pozorište, gluma, muzika, ples i dr.
- Društvene i humanističke nauke - istorija, filologija, pravo, ekonomija, političke nauke, filozofija, književnost, novinarstvo, socijalni rad, psihologija i sl.

Specijalno priznanje "Ljubiša Rajić" se dodeljuje za društveni aktivizam i predstavlja zasebnu kategoriju. Za ovo priznanje mogu da se prijave pokretači i aktivni učesnici u građanskim inicijativama koje promovišu kreativnost, toleranciju i kulturu i svojim društvenim angažovanjem doprinose pozitivnim promenama u svojoj zajednici.

Zainteresovani mogu da se prijave u samo jednoj od pomenutih kategorija u periodu od 17. decembra 2012. do 31. januara 2013. godine, popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net. Sve dodatne informacije o konkursu i uslovima koje svaki kandidat treba da ispunjava takođe se nalaze na tom portalu.

Nakon utvrđivanja ispravnosti pristiglih prijava, stručni žiri će napraviti uži izbor od po deset prijavljenih kandidata iz svake oblasti. Žiri će zatim odabrati po jednog pobednika/pobednicu iz oblasti prirodnih nauka i tehničko-tehnološke oblasti, kao i na polju društvenih i humanističkih nauka. U kategoriji umetnost, žiri će dodeliti dve glavne nagrade, za svaku potkategoriju po jednu. Ukupno četvoro pobednika/pobednica će biti proglašeno i nagrađeno sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Takođe, žiri će odabrati osobu sa najzapaţenijim rezultatima u oblasti društvenog aktivizma i nagraditi ga/je sa 100.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.
Osim glavnih nagrada, osobe koje su ušle u uţi izbor imaće priliku da osvoje "Nagradu na osnovu glasova javnosti". Na osnovu broja glasova dobijenih putem Internet portala www.superste.net i SMS poruka biće odabrana po četiri kandidata/kandidatkinje iz svake od tri glavne kategorije, koji će biti nagrađeni sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Članovi žirija su: prof. dr Jelica Protić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke u Ministarstvu omladine i sporta, prof. dr Dragan Popadić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, Uroš Đurić, umetnik i portparol projekta, Saša Mirković, direktor spoljnih komunikacija RTV B92, Boško Radojković, direktor Jugokoncerta, Bojan Brkić, zamenik glavnog urednika i urednik spoljnopolitičke redakcije RTS-a, prof. dr Ratko Božović i Mirjana Šakić iz Sektora komunikacija Erste Banke.



PODACI O FIRMI

Naziv: Erste Bank a.d. Novi Sad
Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 11b
Grad: Beograd-Novi Beograd 11070
Web: www.erstebank.rs
Tel: +381 (0) 11 201 5010

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predavanje na temu Kako do posla u 21. veku održano je za srednjoškolce grada Kragujevca

U petak 24. marta, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održano je predavanje na temu "Kako do posla... Više...

Škole u Aranđelovcu dobile su svoje primerke knjiga

Ekonomsko - ugostiteljska škola "Slobodan Minić" bila je domaćin na predavanju "Kako do posla... Više...

Predavanje u Kruševcu održano je pred 250 učenika

U sredu, 15. marta održano je predavanje Dragana Varagića, jednog od autora knjige “Kako do posla... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed