Nagrada "Petar Damjanović" dodeljena najuspešnijim studentima

Beograd, 06. Decembar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Nagrada "Petar DamjanoviÄ" dodeljena najuspeÅ¡nijim studentima

Kompanija OSA Računarski inženjering nagradila studente koji su na najbolji način povezali kreativno i produktivno u programu Autodesk Inventor

Kompanija OSA Računarski Inženjering, šestu godinu zaredom, dodelila je nagrade "Petar Damjanović" studentima koji su najbolje odgovorili na zadatak izrade projekta mašina i uređaja programskim paketom AUTODESK Inventor. Dobitnici ovogodišnjih nagrada su Ivan Knežević, student Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu koji je osvojio prvo mesto i nagradu od 1.000 evra, Miloš Milivojević, student Mašinskog fakulteta u Beogradu, dobitnik je druge nagrade u vrednosti 500 evra, a treće mesto zauzeo je Stefan Cvetićanin, student Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu koji je osvojio nagradu u iznosu od 300 evra. Nagrada "Petar Damjanović" dodeljuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ustanovljena je u cilju promovisanja novih tehnologija i ove oblasti među mladim stručnjacima. Pravo učešća na ovogodišnjem konkursu imali su studenti mašinskih fakulteta i visokih strukovnih škola Republike Srbije.

Nagrada "Petar Damjanović" dodeljuje se od 2007. godine studentima koji na najbolji način povežu idejno rešenje sa mogućnošću njegove realizacije u programu Autodesk Inventor, kako bi se konkurentan proizvod plasirao na tržište u najkraćem roku. Ove godine studenti su mogli da koriste i trial verziju programa AUTODESK Inventor Professional 2013 koji je namenjen radu sa izuzetno složenim sklopovima, a tehnička dokumentacija se dobija automatskim kreiranjem željenih projekcija modelovanog dela ili sklopa. Pored svih svojstava koja mora da poseduje program te kategorije, Inventor ima i razvijene alate za dobijanje proračuna putem metode konačnih elemenata i izradu animiranih prezentacionih materijala.

Konkurs i nagrada "Petar Damjanović" nose ime po jednom od osnivača kompanije OSA Računarski inženjering koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, a radio je i na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

Kompanija OSA računarski inženjering postoji 23 godine i jedna je od vodećih na IT tržištu. Jedini je distributer Autodeskovih softvera na teritoriji Adriatik regije  koja obuhvata zemlje bivše Jugoslavije i Albaniju, a ovlašćeni je distributer vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i kovertiranje: Oce, Canon i Kern. OSA je i jedan od pionira u oblasti sistema za upravljanje dokumentima u regionu. Razvoj softvera pod nazivom UniDocs je počela sredinom 90-ih, kada je kompanija odlučila da softver bude komercijalno dostupan. Od tada, sistem se konstantno razvija, optimizuje i poboljšava u susret zahtevima klijenata.PODACI O FIRMI

Naziv: OSA Računarski Inženjering
Adresa: Takovska 45/6
Grad: Beograd 11000
e-mail: unidocs@osa.rs
Web: www.unidocs.rs
Tel: 3290362

Više...

Ključne reči

unidocs, osa, petar damjanovic

POVEZANI SADRŽAJI

OSA Računarski inženjering najbolji poslodavac u kategoriji malih preduzeća

Priznanje za najboljeg poslodavca u kategoriji malih preduzeća za 2015. godinu, koju tradicionalno... Više...

OSA Računarski inženjering nominovana za poslodavca godine

U okviru tradicionalne godišnje dodele nagrada Srpske Asocijacije menadžera (SAM), kompanija OSA... Više...

Nagrada "Petar Damjanović" za najbolje projekte studenata mašinstva

Milan Gligorijević, student Mašinskog fakulteta iz Beograda, pobednik je javnog nagradnog konkursa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed