Sedam hitnih mera u borbi za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima

Beograd, 29. Oktobar 2012. PR Objave: Najava -

Sedam hitnih mera u borbi za spreÄavanje nasilja i nedoliÄnog ponaÅ¡anja na sportskim terenima

U organizaciji Centra za novu politiku je 24.10.2012 u Medija centru u Beogradu predstavljena studija "Pravni okvir za sprečavavnje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama".

U organizaciji Centra za novu politiku je 24.10.2012 u Medija centru u Beogradu predstavljena studija "Pravni okvir za sprečavavnje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama". Ova studija predstavlja prvo sveobuhvatno istraživanje, sprovedeno kroz analizu dokumenata međunarodnih organizacija, međunarodnih sportskih udruženja, iskustava pojedinih zemalja, te detaljnu analizu zakonodavnog okvira, organizacionih i funkcionalnih mehanizama za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama u Srbiji. Cilj studije je da se pruži odgovor na pitanje na koji bi način trebalo unaprediti postojeći pravni funkcionalni-organizacioni sistem koji bi efikasno iskorenio ovu negativnu rasprostranjenu društvenu pojavu.

Centar za novu politiku na osnovu ove studije savetuje državne organe, stručnu i širu javnost da je neophodno preduzeti sedam hitnih mera u borbi za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Tih sedam mera  su:
1.    Uređenje oblasti privatnih sigurnosnih kompanija kroz donošenje Zakona o fizičko-tehničkom obezbeđenju
2.    Formiranje evidencije bezbedonosno interesantnih navijača, na osnovu koje bi se mogle preduzeti mere redarskih službi i državnih organa prema ekstremnim navijačima
3.    Analiza sudskih procesa i rešavanje problema dokaznog materijala (zastrašivanja svedoka)
4.    Rešavanje pitanja bezbedonosne strukture stadiona i drugih sportskih objekata
5.    Rešavanje problema pirotehnike na sportskim događajima
6.    Mera privremenog oduzimanja putnih isprava ekstremnim navijačima
7.    Samoregulacija navijačkih grupa

Ova studija, tj celokupan projekat je podržan od strane Instituta za održive zajednice (ISC) u okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva Srbije koji finanisira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Ambasade Kraljevine Norveške i Misije OEBS u Srbiji. Stavovi ovde izrečeni pripadaju isključivo autoru i njegovim saradnicima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Instituta za održive zajednice (ISC) u okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva Srbije koji finanisira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Ambasade Kraljevine Norveške i Misije OEBS u Srbiji.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed