Javna diskusija povodom izložbe "OKO kamere, OKO javnog prostora" koju čine fotografije dece ulice

Beograd, 24. Septembar 2012. PR Objave: Najava -

Javna diskusija povodom izložbe "OKO kamere, OKO javnog prostora" koju Äine fotografije dece ulice

Udruženje "Mikro Art", u utorak 25. septembra od 19h u galeriji "Arget" Kulturnog centra Beograda, organizuje javnu diskusiju pod nazivom "OKO kamere, OKO javnog prostora".

Udruženje "Mikro Art", u utorak 25. septembra od 19h u galeriji "Arget" Kulturnog centra Beograda, organizuje javnu diskusiju pod nazivom "OKO kamere, OKO javnog prostora".

Ova diskusija je deo projekta "Oko ulice" koji putem foto radionica i izložbi radova na nov način utiče na socijalno uključivanje i osnaživanje dece koja žive i rade na ulici. Inicijatori projekta su beogradski fotografi-fotoreporteri Željko Šafar i Dragan Kujundžić.

Mladima koji svakodnevno provode vreme na ulici fotografi profesionalci pružili su obuku iz oblasti fotografije, data im je na korišćenje fotografska oprema, dobili su svu neophodnu podršku tokom 6 nedelja, koliko je trajalo fotografisanje.

Udruženje "Mikro Art" je pokrenulo ciklus od osam tematskih izložbi angažovane umetnosti  u prostoru "Ulične galerije" u Bezistanu.

Serija izložbi će pokušati da skrene pažnju javnosti na širok spektar društvenih tema i pitanja – od položaja osoba sa invaliditetom, preko prava radnika, a u nameri da građanima pruži bolju mogućnost sagledavanja važnosti ovih problema, a sa posebnim fokusom na važnost javnog prostora.

Svaku od izložbu će pratiti diskusija sa autorima fotografija, stručnjacima za oblast kojom se izložba bavi, kao i zainteresovanom javnošću.

Izložbu i diskusiju podržava USAID u okviru programa "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

Ključne reči

javna diskusija, mirko art, arget

POVEZANI SADRŽAJI

Društveni centar - utopija, realnost, utopija

Inicijativa za Društeni centar i Fakultet za pravne i političke studije dr Lazar Vrkatić pozivaju... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed