Novi stalni program Centra za likovno obrazovanje - Kafe Pedagogija

Beograd, 16. Juli 2012. PR Objave: Najava -

Novi stalni program Centra za likovno obrazovanje - Kafe Pedagogija

ŠUMATOVAČKA − Centar za likovno obrazovanje, u četvrtak, 19. jula 2012. od 20 sati predstavlja novi stalni program pod nazivom Kafe Pedagogija. Svakog meseca u prostoru Šumatovačke i Vračarske bašte naš gost, a Vaš domaćin biće neko od zapaženih autora iz oblasti kulture i umetnosti. Ovog meseca će to biti umetnik Mihael Milutinović.

ŠUMATOVAČKA − Centar za likovno obrazovanje, u četvrtak, 19. jula 2012. od 20 sati predstavlja novi stalni program pod nazivom Kafe Pedagogija. Svakog meseca u prostoru Šumatovačke i Vračarske bašte naš gost, a Vaš domaćin biće neko od zapaženih autora iz oblasti kulture i umetnosti. Ovog meseca će to biti umetnik Mihael Milutinović.

Prvi gost koji otvara Kafe Pedagogija u četvrtak 19. jula od 20 sati u Vračarskoj bašti, u Šumatovačkoj 122, biće Mihael Milunović, nekadašnji polaznik Šumatovačke, umetnik sa zapaženom internacionalnom reputacijom, svetski putnik, gurman i hedonista, koji će podeliti sa nama svoj doživaljaj Maroka, zemlje u kojoj je nedavno profesionalno boravio i predstaviti radove iz najnovije serije slika pod nazivom Senke sveta.

Programom Kafe Pedagogija Šumatovačka širom otvara vrata za sve sugrađane bez obzira da li imaju profesionalno znanje ili interesovanje za umetnost, jer se umetnost, kao i hrana spontano primaju i čine da se razvijamo kao pojedinci i društvo u celini.

Mihael  Milunović, živi i radi između Beograda i Pariza, izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, među kojima je veliki broj značajnih internacionalnih selekcija, a njegova se dela nalaze kolekcijama kao što su: Kolekcija Azrak, Marakeš, Maroko (Collection Azraq); Fondacija Esterhazi, Austrija (Stiftung Esterhazy); Umetnička kolekcija Šumatovačke − Work in Progress, Beograd, Srbija; Muzej savremene umetnosti u Beču, Austrija; Muzej savremene umetnosti Palata Forti, Verona, Italija (Museo d Arte Contemporanea Palazzo Forti); Muzej umetnosti i industrije, Sent Etjen, Francuska (Musee dArt et dIndustrie); Muzej savremene umetnosti, Beograd, Srbija; Kolekcija Moet Šandon, Francuska (Moet Chandon, Epernay), kao i u mnogim privatnim kolekcijama širom sveta.

Dilpomirao je na odseku slikarstva u klasi prof. M. Antonovića na Fakultetu likovnih umetnosti 1992. Magistrirao na istom fakultetu 1995. godine. Specijalizirao je slikarstvo u klasi prof. V. Veličkovića na Akademiji u Parizu (l Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts de Paris) 1995-1996. godine. Laureat je nagrade Fondacije Pjer Ogist Renoar, Francuska za 1997. godinu i dobitnik otkupne nagrade 28 Memorijala Nadežde Petrović u Čačku 1994. godine.

Sa svojih mnogobrojnih putovanja, pored profesionalnih uspeha, beleži uvek sjajne i neobične doživljaje, ali i dobre i ukusne recepte koje voli da podeli sa svojim prijateljima.

Pozivamo Vas da se uz specijalitete po receptu našeg gosta Mihaela Milunovića uz interesantne i inspirativne teme, opustite i uživate u svetu kreativnosti i ideja, a mi ćemo se potruditi da zagolicamo Vaša čula i podstaknemo Vašu radoznalost.

Prva tema koju ćemo predstaviti u okviru programa Kafe Pedagogogija jesu Umetničke kolekcije. Značaj jednog naroda i jedne države ogleda se upravo u svesti o sopstvenoj vrednosti, koja je vidljiva u oblasti dostignuća čime predstavljaju njegovu kulturu i kutlurnu baštinu. Šumatovačka je zahvaljujući ulozi koju je tokom prethodnih šest i po decenija imala u oblasti kulture i umetničkog obrazovanja, stekla uslove da ponudi jednu moguću platformu za sagledavanje, komentarisanje i prezentaciju tih vrednosti kroz projekte kao što su Umetnička kolekcija − Work in Progress, Virtuelni muzej Šumatovačke, Kafe Pedagogija itd.PODACI O FIRMI

Naziv: Šumatovačka - Centar za likovno obrazovanje
Adresa: Šumatovačka 122
Grad: Beograd 11000
e-mail: art@sumatovacka.rs
Web: www.sumatovacka.rs
Tel: +381 11 64 30 908

Više...

Ključne reči

sumatovacka, kafe pedagogija

POVEZANI SADRŽAJI

Mladi pisci u akciji

U utorak, 19. februara, sa početkom od 18.30 h, održaće se javni čas – radionica Mladi pisci... Više...

Šetnja njujorškim avenijama i beogradskim bulevarima

U utorak 5. februara u 19 sati, u galeriji Božidarac na Vračaru, biće otvorena samostalna izložba... Više...

Dve novogodišnje izložbe Šumatovačke

GALERIJA BOŽIDARAC u okviru Narodnog univerziteta Božidar Adžija, Radoslava Grujića 3, na Vračaru... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed