Srbiji je potrebna ekonomija zasnovana na znanju

Beograd, 19. Juni 2012. PR Objave: Saopštenje -

Srbiji je potrebna ekonomija zasnovana na znanju

Za visoko obrazovanje se kod nas izdvaja 0,9%, a za naučna istraživanja 0,3% BDP-a, za razliku od razvijenih zemalja EU u kojima se izdvaja čak do 4%

U cilju uspostavljanja što bliže i konstruktivnije saradnje između naučnih radnika, pronalazača – inovatora i privrednika, kao investitora u dalji razvoj srpske privrede, na Univerzitetu u Beogradu će se održati Prva donatorska konferencija za podršku razvoju inovativne delatnosti i transfera tehnologije u Srbiji, u četvrtak, 21. juna.

Svrha održavanja donatorske konferencije je formiranje fonda na osnovu donacija koji bi se koristio za podsticanje inovativne delatnosti i pravnu zaštitu rezultata naučno-istraživačkog rada.

"Kroz ovaj fond, Univerzitet će nastojati da obezbedi da dobre ideje budu razvijene do faze kada se mogu preneti sa Univerziteta na privredu. Ovo se može postići uspostavljanjem novih ili licenciranjem tehnologija postojećim kompanijama koje imaju mogućnost dovođenja novih proizvoda na tržište", poručuje dr Nedeljko Milosavljević, direktor Centra za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu.

Skup će otvoriti prof. dr Branko Kovačević, rektor Univerziteta u Beogradu, a pored ostalih značajnih srpskih privrednika i naučnih radnika na skupu učestvuju Toplica Spasojević, predsednik ITM Grupe i dr Aca Marković, predsednik UO EPS-a.

Saradnja privrednika sa Centrom može doneti višestruku korist poslovanju industrije i preduzetnika – lak pristup istraživanjima i rešenjima koja su potrebna industriji, direktno učestvovanje u istraživačkim projektima i mogućnost pronalaženja odgovarajućeg kadra.
Organizator skupa je Centar za transfer tehnologije, osnovan pre dve godine pri Univerzitetu u Beogradu radi identifikacije, zaštite i komercijalizacije rezultata naučno-istraživačkog rada i zaštite intelektualne svojine Univerziteta.PODACI O FIRMI

Naziv: CORE Relations
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Britanska internacionalna škola - Obrazovanje za uspešnu budućnost

Britanska internacionalna škola u Beogradu (BIS), osnovana je pre 22 godine. Do sada su učenici... Više...

British International School posvećeno radi na kompletnom obrazovanju i vaspitanju učenika

Radeći dvadeset jednu godinu prema tradiciji britanskog obrazovanja, British International School... Više...

Prednosti finskog obrazovnog sistema

Dužim odmorima do kvalitetnije nastave U Finskoj deca imaju školski odmor od 15 minuta, na svakih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed