Primena znanja kompanije "Prozone" iz IBM Maximo tehnologije prepoznata u naftnoj industriji Kuvajta

Novi Sad, 10. Maj 2012. PR Objave: Saopštenje -

Primena znanja kompanije "Prozone" iz IBM Maximo tehnologije prepoznata u naftnoj industriji Kuvajta

Programerski tim IT kompanije "Prozone" iz Novog Sada više od godinu dana svojim praktičnim znanjem uspešno implementira softverska rešenja u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas iz Kuvajta "KNPC" za oblast Enterprise Asset Management primenom IBM Maximo tehnologije.

Jedan od najvećih izazova savremenog poslovanja predstavlja učinak kompanije u upravljanju poslovnim procesima, imovinom i infrastrukturom. Donošenje pravovremenih i tačnih odluka, percepcija donosioca odluka o investiranju, uvođenju inovacija, primena sistemskih rešenja i njihovo prilagođenje poslovanju na svim nivoima, mogu biti od presudnog značaja za održivost ili opstanak.

Implementacija IBM Maximo softverskih rešenja od strane "Prozone" u "Kuwait National Petroleum Company" (KNPC) sprovode se po funkcionalnostima i nameni za oko 3.500 zaposlenih. Trenutno u Evropi ne postoji projekat ovakve vrste i obima, u svetu ih je vrlo malo.

Enterprise Asset Management (EAM) je poslovni proces upravljanja imovinom, materijalnim i nematerijalnim sredstvima jedne kompanije. Samo uvođenje ovakvog sistema predstavlja poseban predproces naročito u okruženjima sa velikim brojem zaposlenih. Organizacija u jednoj kompaniji može biti izazov tamo gde je infrastuktura raspoređena na više udaljenih lokacija poput rafinerija, postrojenja za proizvodnju i preradu, nabavku sirovina, upravljanju zalihama i sl. Uvođenjem i primenom EAM prate se svi poslovni i funkcionalni tokovi jer omogućuje vidljivost, upravljanje, planiranje i kontrolu raspoloživih sredstava i kompletne imovine.

Informacione tehnologije i softveri ove procese automatizuju u najvećoj mogućoj meri i dovode na nivo smanjenja klasičnog operativnog rizika tj grešaka u radu. Izazovi u upravljanju i predviđanju tokova rada u velikim sistemima smanjuju se softverom IBM Maximo koji programeri kompanije "Prozone" primenjuju jer pojednostavljuju sve složene procese a ključne informacije koriste se dugoročno za upravljanje kompletnom imovinom u nacionalnoj korporaciji za naftu i gas. Projekat se realizuje u saradnji sa "Arabian Construction Company WLL" iz Kuvajta.

Primenom različitih softverskih rešenja i novih tehnologija novosadski "Prozone" pored Kuvajta posluje i u Libanu, Grčkoj, Sloveniji, Austriji, Holandiji i Srbiji.


Kompanija PROZONE osnovana je 2002. godine u Novom Sadu i bavi se razvojem softverskih proizvoda i rešenja kao i konsaltingom iz oblasti informacionih tehnologija. Izrađuje softver za domaće i strane kompanije, oblast poslovanja pokriva sektore bankarstva, osiguranja, elektrodistributivne delatnosti, državne organe i organizacije.

Razvila je svoje proizvode po sopstvenim tehnološkim rešenjima i specijalizovala se za procese upravljanja dokumentacijom, upravljanja poslovnim procesima i sadržajima, sistemima za podršku nabavkama i klasičnom komercijalnom poslovanju, planiranje i praćenje investicija - prema zahtevima i potrebama korisnika na domaćem i stranim tržištima.PODACI O FIRMI

Naziv: PROZONE - IT solutions zone
Adresa: Puškinova 26
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: jasna.kamatovic@prozone.rs
Web: www.prozone.rs
Tel: 021/47-20-200
Kontakt osoba:
Ime: Jasna Kamatovic
Funkcija: Marketing Manager
Tel: 021/47-20-200
e-mail: jasna.kamatovic@prozone.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Hakaton za srednjoškolce - 9. i 10. decembra 2023. godine

Udruženje studenata informatike FONIS šesti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Udruženje studenata informatike "FONIS" sa Fakulteta organizacionih nauka organizuje projekat "C2S - Kompanije studentima"

Cilj projekta je prenošenje znanja iz oblasti IT-a i povezivanje studenata sa IT kompanijama. Na... Više...

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS peti put zaredom organizuje programersko takmičenje, Hakaton... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed