Podrška USAID-a digitalnom aktivizmu u Srbiji

Beograd, 20. April 2012. PR Objave: Najava -

Podrška USAID-a digitalnom aktivizmu u Srbiji

Druga godišnja SHARE konferencija, najveći skup aktivista i predstavnika građanskog društva u regionu sa oko 2.500 učesnika iz više od 30 zemalja, održaće se u Beogradu od 26. do 28. aprila.

Druga godišnja SHARE konferencija, najveći skup aktivista i predstavnika građanskog društva u regionu sa oko 2.500 učesnika iz više od 30 zemalja, održaće se u Beogradu od 26. do 28. aprila. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) finansijski podržava SHARE koji je poznat po jedinstvenoj ulozi u spajanju medija, organizacija građanskog društva (OGD), vlade, biznis sektora i građana sa vodećim stručnjacima i najboljim iskustvima u upotrebi digitalnih medija i novih tehnologija za potrebe građanskog aktivizma u Srbiji i u regionu. Ovom podrškom, omogućeno je da SHARE nastavi da jača digitalni aktivizam i da širi koncept nove ere opšteg građanskog aktivizma u Srbiji.

Ovogodišnja konferencija ugostiće desetine svetskih eksperata na polju digitalnog aktivizma poput Gugla i Vimeo servisa kao i istraživače iz prestižnih univerziteta poput Stanforda, MIT-a i Oksforda. Očekivani dolazak više od 500 učesnika konferencije iz susednih zemalja čini SHARE jednim od najvećih događaja naprednog regionalnog dijaloga i pomaže proces integracije regiona sa ostatkom Evrope.

Podrška koju USAID pruža SHARE konferenciji, kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC), omogućava da građani i organizacije građanskog društva u Srbiji i izvan zemlje, dobiju priliku da upoznaju lidere digitalnog aktivizma koji će ih inspirisati i podstaći u sticanju alata i veština unapređenja aktivizma. SHARE konferencija jedinstvena je mogućnost za stotine OGD iz regiona, među kojima i više od 200 iz Srbije koje je ISC posebno pozvao, da stupe u interakciju i direktno čuju i uče od nekog od više od 2.000 profesionalaca. Konferencija je jedini događaj koji će okupiti 200 najuticajnijih domaćih i regionalnih blogera koji će svojim tekstovima, pored tema na konferenciji, biti posvećeni modelima podrške organizacijama u širenju i promociji koncepta digitalnog aktivizma.

Tokom priprema za SHARE 2012, primljeno je više o 1.300 prijava za učešće za manje od mesec dana od otvaranja poziva i to najviše od građana željnih da dokažu sopstveni aktivizam u zamenu za pozivnicu za učešće na konferenciji. To potvrđuje izuzetan potencijal kojim ovaj događaj utiče na ohrabrivanje građanskog učešća, osnovnog rezultata USAID-ovog i ISC-ovog programa jačanja građanskog društva u Srbiji.

Za više informacija posetite: www.shareconference.net

Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva je ISC-ov sedmogodišnji projekat koji finansira USAID, a koji jača sposobnost građanskog društva u Srbiji da utiče na javne politike, ima ulogu nadzora rada vlade i sprovodi stalne kampanje javnog zagovaranja po različitim pitanjima.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed