Predstavljanje rezultata istraživanja Mladi i preduzetništvo

Beograd, 06. Mart 2012. PR Objave: Poziv -

Predstavljanje rezultata istraživanja Mladi i preduzetništvo

Predstavljanje rezultata istraživanja Mladi i preduzetništvo održaće se u utorak 13. marta 2012. godine u Privrednoj komori Srbije (Terazije 23, VIII sprat, sala 1) od 12:00h

U Srbiji je oko 50% mladih nezaposleno i većina njih nije motivisana da se bavi preduzetništvom. Visoki troškovi pokretanja biznisa, komplikovane procedure i nedostatak podrške države su najveći problemi. Šta je od navedenog najveća prepreka mladima i šta oni uopšte misle o pokretanju sopstvenog biznisa u Srbiji, nalazi se u istraživanju Građanskih inicijativa: "Mladi i preduzetništvo", sprovedenog u toku 2011. godine u 16 gradova i opština Srbije.

Na pitanja da li sebe vide kao preduzetnika/cu ili pak žele siguran ali manje plaćen posao u državnoj službi, odgovor je dalo oko 1 200 mladih ljudi između 15 i 30 godina. Da li je preduzetništvo u Srbiji samo za "hrabre i sklone avanturizmu" koji žele da "budu svoje gazde" i imaju visoku zaradu? Šta mladi znaju (i da li dovoljno znaju) o merama pomoći države pri započinjanju biznisa i koje su im oblasti poslovanja najprivlačnije, samo su neka od pitanja na koje će 13. marta 2012. u Privrednoj komori Srbije odgovore davati:

-    Verica Kalanović, Ministarka omladine i sporta (čekamo potvrdu)
-    Biljana Dimitrijević, Privredna komora Srbije
-    Marko Stojanović, Građanske inicijative
-    Jelena Milovanović, Građanske inicijative
-    Slađana Vasić, moderatorka skupa i novinarka

Projekat "Državni službenik? – Ne hvala, ja sam preduzetnik!" finansira Ministarstvo omladine i sporta a sproveli su Program za mlade Građanskih inicijativa, Kancelarije za mlade opština Blace i Prijepolje i  Kancelarije za mlade gradova Beograda i Bora. Zajedno sa partnerima u ove tri opštine organizovani su edukativni seminari i debate gde su mladi imali prilike da se posavetuju sa preduzetnicima koji su im direktno davali odgovore na sva pitanja u vezi sa pokretanjem sopstvenog biznisa.
Projekat je zaokružen istraživanjem koje će biti predstavljeno a koje po prvi put objedinjuje sva pitanja i detalje u ovoj oblasti. Osim što pruža jasan uvid u to šta mladi u Srbiji misle o preduzetnišvu, cilj ovog istraživanja je da bude izvor informacija i preporuka svim predstavnicima privatnog, javnog i nevladinog sektora, odnosno svim relevantnim akterima koji svojim angažovanjem i konkretnim aktivnostima mogu motivisati mlade da pokrenu sopstveni biznis i time doprineti smanjenju nezaposlenosti u Srbiji.PODACI O FIRMI

Naziv: Građanske inicijative
Adresa: Simina 9a
Grad: Beograd 11 000
Tel: 011/2625 942
Kontakt osoba:
Ime: Jelena Ožegović
Funkcija: Odnosi sa javnošću
Tel: 011/2625 942
e-mail: jelenao@gradjanske.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Predavanje na temu Kako do posla u 21. veku održano je za srednjoškolce grada Kragujevca

U petak 24. marta, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održano je predavanje na temu "Kako do posla... Više...

Škole u Aranđelovcu dobile su svoje primerke knjiga

Ekonomsko - ugostiteljska škola "Slobodan Minić" bila je domaćin na predavanju "Kako do posla... Više...

Predavanje u Kruševcu održano je pred 250 učenika

U sredu, 15. marta održano je predavanje Dragana Varagića, jednog od autora knjige “Kako do posla... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed