On line Reciklarnica - konkurs za video i foto radove

Beograd, 31. Januar 2012. PR Objave: Saopštenje -

On line Reciklarnica - konkurs za video i foto radove

Zelena inicijativa organizuje tribinu o učešću mladih u reciklaži u Srbiji. Na tribini će biti emitovana i javna video poruka proslavljenog plivača Milorada Čavića.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u javnom dijalogu o značaju aktivizma mladih u Srbiji u oblasti reciklaže i predstavljanju konkursa za foto i video radove Onlajn Reciklarnica, koje Zelena inicijativa organizuje u četvrtak 2. februara 2012.godine sa početkom u 11 časova, u Kulturnom Centru Beograda, galerija ARTGET (Knez Mihailova 6).

Onlajn Reciklarnicu pokrenuo je Evropski pokret u Srbiji u sklopu Zelene inicijative, da bi podstakao mlade da se uključe u proces reciklaže putem njima najbližeg instrumenta - Interneta. Učešćem na konkursu mladi u Srbiji će upotrebom novih tehnologija moći da ukažu na problem koji uoče u svojoj lokalnoj sredini u vezi sa upravljanjem otpadom i reciklažom, a istovremeno i da kreiraju mrežu koja će im omogućiti da utiču na njihovo rešavanje.

Nakon uvodnog obraćanja Ivana Kneževića, zamenika generalnog sekretara Evropskog pokreta u Srbiji, Vladimir Radojičić govoriće o aktivnostima Zelene inicijative usmerenim ka podsticanju primarne selekcije i reciklaže, a Svetlana Stefanović menadžerka projekta iz Evropskog pokreta u Srbiji predstaviće detalje konkursa Onlajn Reciklarnica. Na javnu poruku podrške Milorada Čavića nastaviće se diskusija o značaju aktivizma mladih u oblasti reciklaže u Srbiji koju će otvoriti Tijana Isoski, koordinatorka Konventa mladih Evropskog pokreta u Srbiji.

Zelena inicijativa želi da poveća učešće mladih u procecu reciklaže, i poveže građane, reciklažne biznise i lokalne institucije u oblasti prikupljanja reciklažnih sirovina, sa ciljem unapređenja primarne selekcije i reforme prakse u upravljanju otpadom u Srbiji.

Svakog dana građani Srbije bace 5.000 tona otpada na deponije. Skoro polovina tog otpada odlaže se na divlje deponije koje se nalaze uz vodotokove, gradske trgove i parkove za decu. U zemljama EU prosečno se reciklira 40 procenata otpadnog materijala godišnje, dok je u Srbiji procenat recikliranog materijala do 4 puta manji. U Srbiji se godišnje na deponije baci oko 50 miliona evra u vidu sekundarnog otpada koji se može reciklirati.

Zelena inicijativa predstavlja mrežu 22 organizacije građanskog društva u Srbiji, koje će, u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), tokom ove godine realizovati aktivnosti usmerene ka razvoju funkcionalnih mehanizama za podsticanje primarne selekcije otpada na lokalnom i nacionalnom nivou.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Još dve nedelje za prijavu za VIRTUS nagradu za filantropiju - Uloga medija je ključna u predstavljanju dobrih dela

Tokom krize izazvane virusom COVID-19, Catalyst Balkans je prikupio podatke po kojima su od marta... Više...

Trag fondacija objavila je konkurs za četrnaestu VIRTUS nagradu za filantropiju

Trag fondacija je objavila početak konkursa za četrnaestu po redu, godišnju VIRTUS nagradu za... Više...

Proglašeni dobitnici trinaeste VIRTUS nagrade za filantropiju - Prepoznati po dobru

Trag fondacija trinaestu godinu zaredom dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed