Zrenjanin proširuje Slobodnu carinsku zonu na proleće

Zrenjanin, 25. Januar 2012. PR Objave: Saopštenje -

Zrenjanin proÅ¡iruje Slobodnu carinsku zonu na proleÄe

Procenjuje se da bi proširenje slobodne zone moglo da obezbedi i do 2000 novih radnih mesta

Grad Zrenjanin je zainteresovan za dodatno proširenje područja Slobodne zone "Zrenjanin" na još dve lokacije: industrijsku zonu "Ečka" i prostor industrijske zone "Bagljaš" na kom posluje kompanija "Draxelmaier" koja je krajem prošle godine izrazila ozbiljnu zainteresovanost da poveća obim poslovanja kao i broj radnika, upravo zbog ove mogućnosti.

Predlog o proširenju područja Slobodne zone usvojen je na sednici Gradskog veća Zrenjanina i očekuje se da dobije većinsku podršku odbornika Skupštine ovog grada na prvoj narednoj sednici.

Grad Zrenjanin je, na osnovu podataka o poslovnim planovima kompanija koje bi bile obuhvaćene ovim novim režimom rada, sačinio procenu o tome kako bi proširenje slobodne zone moglo uticati na privredni ambijent.

Ukupno je 13 kompanija iz ove dve zone zainteresovano da pristupi Slobodnoj zoni a njihovo poslovanje bi, kažu procene, omogućilo da ukupna vrednost proizvodnje u tekućoj godini bude oko 200 miliona evra kao i da se ukaže realna mogućnost za otvaranje još oko 2000 novih radnih mesta i angažovanje oko 3600 radnika kroz kooperativne poslove u drugim firmama.

Industrijska zona "Ečka" se nalazi na gradskom građevinskom zemljištu gde postoji odgovarajuća infrastruktura koja omogućava da se, vrlo brzo nakon uključenja ovog područja u Slobodnu zonu "Zrenjanin", ostvari značajno povećanje proizvodnje namenjene izvozu. Procene ukazuju da bi više od 70 odsto proizvodnje na lokacijama "Ečka" i "Bagljaš", nakon promene statusa, moglo biti namenjeno izvozu.

Pravna procedura nalaže da se ova odluka, nakon što je usvoje i skupštinski odbornici, prosledi Upravi za slobodne zone pri Ministarstvu finansija a konačno mišljenje će dati Vlada Republike Srbije. Očekuje se da Slobodna zona "Zrenjanin" bude i zvanično proširena do 1. aprila ove godine.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Uspešno završen sajam poslova i praksi JobFair15!

Jedanaesti put za redom, 2. i 3. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu, održan je sajam... Više...

JobFair15 - Kreiraj svoju budućnost!

Kako pronaći stručnu praksu ili zaposlenje tokom i nakon završetka studija? Nažalost, studenti... Više...

Stopa piraterije u Srbiji je i dalje veća od 70%, a svako smanjenje od 1% donosi 1.200 novih radnih mesta

Borba protiv kriminala u domenu intelektualne svojine zajedničkom akcijom policije, carine, pravosuđa... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed