Mapiranje nasilja u Srbiji preko interneta - "Supergrađanin"

Beograd, 12. Decembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Mapiranje nasilja u Srbiji preko interneta - "SupergraÄanin"

Interaktivna on-line platforma www.supergradjanin.com od danas pruža mogućnost građanima da brzo i efikasno sami učestvuju u evidentiranju slučajeva nasilja. Jednostavnim pristupom preko ličnih Fejsbuk i Tviter naloga, građani i aktivisti moći će da prijave slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa u vidu pisanih poruka, kao i slanjem SMS-a.

Interaktivna on-line platforma www.supergradjanin.com od danas pruža mogućnost građanima da brzo i efikasno sami učestvuju u evidentiranju slučajeva nasilja.  Jednostavnim pristupom preko ličnih Fejsbuk i Tviter naloga, građani i aktivisti moći će da prijave slučajeve nasilja postavljanjem fotografija, video zapisa u vidu pisanih poruka, kao i slanjem SMS-a.

Kreiranje online platforme www.supergradjanin.com deo je projekta "Građansko društvo protiv nasilja 2.0"  koji realizuje regionalni Centar za nove komunikacije Dokukino, a finansira USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC).

"On-line platforma www.supergradjanin.com mogla bi da postane alternativna baza podataka i svojevrsna evidencija nasilja u našem društvu kao i da angažuje građane da se pokrenu i lično doprinesu borbi protiv nasilja. Važno je da se pokaže da građani mogu da utiču na promene u društvu, ali i to koliko su novi mediji koristan i lako dostupan alat za jačanje građanskog aktivizma", rekao je Darko Soković, iz Centra za nove komunikacije Dokukino.

U projekat "Građansko društvo protiv nasilja 2.0" uključeno je deset organizacija građanskog društva iz Beograda, Novog Sada, Novog Bečeja, Negotina, Zaječara, Jagodine i Niša koji su obučeni za realizaciju niskobudžentih on-line kampanja protiv onih vrsta nasilja koje su te organizacije prepoznali u svojim sredinama.

Namera Dokukina je da zajedno sa lokalnim partnerima sve informacije prikupljene preko platforme www.supergradjanin.com prosleđuje medijima kako bi se alarmirala šira javnost i stvorio pritisak na nadležne insititucije. Promociji građanske platforme www.supergradjanin.com pridružili su se brojni predstavnici medija, blogeri i napredni korisnici društvenih mreža u Srbiji.

Centar za nove komunikacije Dokukino sa svojim partnerima poziva građane da se upoznaju sa mogućnostima ove platforme i da se aktivno uključe u prikupljanje informacija o nasilju u svojoj okolini.

Na nasilje se mora ukazivati i to ne samo detaljima o konkretnim slučajevima već i komentarima, sugestijama i opštim pritiskom javnosti i ukazivanjem na moguća rešenja ovog ozbiljnog problema.PODACI O FIRMI

Naziv: Kontakta - Agencija za odnose s javnošću
Grad: Beograd 11000

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Zvezdara bez nasilja

U organizaciji Udruženja građana "PANNONIA INTERKULTURA" Beograd i Kancelarije za besplatnu pravnu... Više...

Zvezdara bez nasilja

U organizaciji Udruženja građana "PANNONIA INTERKULTURA" Beograd i Kancelarije za besplatnu pravnu... Više...

Tribina Nasilje i/ili tolerancija

U Kulturnom centru Kikinda uz podršku Kancelarije za mlade i Kulturnog centra, u ponedeljak, 14.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed