Novi koncept reformi može doneti samo novi politički pokret

Beograd, 08. Decembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Novi koncept reformi može doneti samo novi politiÄki pokret

U prostorijama Socijaldemokratskog saveza održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili Nebojša Leković, predsednik SDS i potpredsednici SDS dr Danica Grujičić, mr Svetozar Krstić i dr Hristos Aleksopulos, novi član Socijaldemokratskog saveza.

U prostorijama Socijaldemokratskog saveza održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili Nebojša Leković, predsednik SDS i potpredsednici SDS dr Danica Grujičić, mr Svetozar Krstić i dr Hristos Aleksopulos, novi član Socijaldemokratskog saveza.
Predsednik Socijaldemokratskog saveza istakao je da novi koncept reformi može doneti samo novi politički pokret i da Socijaldemokratski savez ima programsku platformu koja sadrži konkretna rešenja u različitim oblastima, čija će realizacija pozitivno uticati na životni standard naših građana i opšte prilike u društvu.

Na konferencije je objavljeno da je Hristos Aleksopulos, čelni čovek Socijaldemokratske partije Rasima Ljaljića za region Pomoravlja i predsednik Opštinskog odbora SDP Ćuprija pristupio Socijaldemokratskom savezu.

Hristos Aleksopulos je kao razlog napuštanja Socijaldemokratske partije Rasima Ljajića i prelazak u SDS naveo sledeće:
"Obzirom da sam po nacionalnosti Grk, Srbin pravoslavac po ubeđenju, želeo sam da svojim angažovanjem u partiji koja se bavi zaštitom manjina i socijalno ugroženih dam doprinos  tom procesu i usvajanju evropskih načela.

Sve moje ljudske, profesionalne i materijalne resurse sam stavio na raspolaganje partiji. U početki zastupali smo dogovorena načela i delovali smo na lokalu upravo kao što je i dogovoreno. Međutim u poslednje vreme se sve značajno promenilo. Ne dozvoljava mi se da osveštam prostorije Stranke koje sam ustupio Stranci. Nije mi dozvoljeno u Stranci slavimo Slavu. Za mene, koji sam hrišćanin i koji se zalažem za toleranciju i razumevanje, to nije bilo prihvatljivo.

Sledeći šok za mene bio je zahtev da u srcu Pomoravlja zagovaram izgradnju džamije. To ne bi bio problem ako bi sve veroispovesti imale iste uslove, a nemaju ih.
 
Kada sam okupljao ljude za II konferenciju SDP-a u Beogradu preporučeno mi je da uopšte ne dovodim Rome. Kao pripadnik stranke koja se najglasnije zalaže za toleranciju i ravnopravnost sve to je za mene bio ogroman šok, koji nisam mogao da prevaziđem.
 
Ja se ne odričem socijaldemokratskih ideja i zaštite manjina i ugroženih, tako da ću od sada nastaviti da delujem i radim u Socijaldemokratskom savezu koji afirmiše i sprovodi ideje socijaldemokratije i zaštite ugroženih i obespravljenih".

Socijaldemokratski savez učestvovaće na sledećim izborima, pod sloganom Jedini izbor!PODACI O FIRMI

Naziv: Imelda DOO
Adresa: Vase Carapica 24/3
Grad: Beograd 11000
e-mail: aleksandra.joksimovic@imelda.rs
Web: www.imelda.rs
Tel: +381 11 2635 605
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandra Joksimovic
Funkcija: General Manager
Tel:
e-mail: aleksandra.joksimovic@imelda.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Građani čekaju predsednika

Grupa organizacija građanskog društva prirediće akciju "Građani čekaju Predsednika" tokom izborne... Više...

Kvote za drugi krug predsedničkih izbora iz MaxBet sportskih kladionica

Iz MaxBet sportskih kladionica izašle su nezvanične procene o ponudi glasanja za drugi krug predsedničkih... Više...

Statistika iz MaxBet kladionica povodom izbora u Srbiji

Saša Marčeta, osnivač kompanije MaxBet dao je izjavu za Radio televiziju Vojvodine povodom proteklih... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed