Predstavljen sadržaj Svečane Akademije "Arčibald Rajs, Evropljanin koji nas je voleo"

Beograd, 06. Decembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Predstavljen sadržaj SveÄane Akademije "ArÄibald Rajs, Evropljanin koji nas je voleo"

Na današnjoj konferenciji za medije članovi Centara za strateške projekte predstavili su sadržaj Svečane Akademije: "Arčibald Rajs, Evropljanin koji nas je voleo", koja će se održati u velikoj sali Zadužbine Ilije M Kolarca 09. decembra 2011. godine u 20 časova.

Na današnjoj konferenciji za medije članovi Centara za strateške projekte predstavili su sadržaj Svečane Akademije: "Arčibald Rajs, Evropljanin koji nas je voleo", koja će se održati u velikoj sali Zadužbine Ilije M Kolarca 09. decembra 2011. godine u 20 časova.

Centar za strateške projekte je rešio da sačuva uspomenu, pošalje poruku celokupnoj ne samo srpskoj javnosti o ovom veličanstvenom primeru odnosa Evrope i Srbije, njihovog međusobnog poštovanja i uvažavanja. Svečano i dostojanstveno podsećanje na čoveka koji je sam izabrao Srbiju za svoju drugu otadžbinu, videvši sve najbolje osobine malog, ali hrabrog i dostojanstvenog i evropskog naroda iz slavnih dana Prvog svetskog rata. Kroz ovaj projekat dobijamo svima nam nasušno potreban primer u korist  argumentacije evropskog puta Srbije, i još mnogo boljeg razumevanja srpskog naroda i njegovih potreba i problema iz evropske i svetske perspektive.

Projekat obuhvata aktivnosti na obeležavanju i novoj aktuelizaciji Rajsovog istorijskog primera. Počinje decembarskom Svečanom akademijom dr Arčibaldu Rajsu u čast, nastavlja se izdavanjem monografije o životu, radu i porukama doktora Rajsa, u izdanju Centra za strateške projekte, gde su odštampane i njegove dve  knjige o Srbima. Planirane aktivnosti projekta obuhvataju i osnivanje legata i zadužbine s Rajsovim primerom pred očima kao i ustanovljenje nagrade dr Arčibald Rajs. Ovaj veliki Švajcarac i još veći Srbin, daje nam konkretnu nadu i inspiraciju u popravljanje svih (političkih, kulturnih i privrednih) odnosa naše zemlje i savremene Evrope, na temeljima iskrenog međusobnog razumevanja i obostrane koristi.

"Ova Svečana Akademija koja se održava u čast doktoru Arčibaldu Rajsu predstavlja samo jednu od početnih etapa u realizaciji ovog projekta. Cilj ove akademije je da se promoviše jedna važna istorijska ličnost. Dr. Arčibald Rajs je došao u Srbiju za vreme Prvog svetskog rata i radio je kao kriminolog i forenzičar. Za to vreme je jako zavoleo srpski narod što svedoči njegova knjiga "Čujte Srbi, čuvajte se sebe" u kojoj govori o našim vrlinama i manama u želji da nam ukaže na naše slabosti i nedostatke koje mi posedujemo, a treba da ih ispravimo. On je pre svega jedan Evropljanin koji nas je voleo i bilo bi lepo da i danas imamo takvog prijatelja", izjavila je Ana Živanović, menadžer Centra za strateške projekte.PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za Strateške Projekte
Adresa: Kosovska 49
Grad: Beograd 11000
e-mail: centarzastrateskeprojekte@gmail.com
Web: www.czsp.org
Tel: +381 11 334 5513
Kontakt osoba:
Ime: Nikola Radovnović
Funkcija:
Tel:
e-mail:

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Potpišite peticiju: Oživimo mrtve prostore!

Dopuštanje da napušteni prostori propadaju pod zubom vremena i sprečavanje mladih koji žele da... Više...

Saopštenje Građanskih inicijativa povodom dešavanja u novoosnovanom Društvenom centru u Novom Sadu

Izbacivanjem aktivista i aktivistkinja iz kasarne u Novom Sadu, aktuelna vlast pokazuje svoju moć... Više...

Organizovana poseta novoosnovanom Društvenom centru u Novom Sadu

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i Građanske inicijative organizuju 11. januara 2012.... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed