Druge Sportske igre dece sa invaliditetom 2011.

Beograd, 11. Novembar 2011. PR Objave: Najava -

Druge Sportske igre dece sa invaliditetom 2011.

Druge Sportske igre dece sa invaliditetom 2011. pod nazivom "Hoću da se igram" održaće se 11. novembra 2011. sa početkom u 11 časova, u Sportskom društvu "Radnički", ulica Vojvode Šupljikca 31.

Druge Sportske igre dece sa invaliditetom 2011. pod nazivom "Hoću da se igram" održaće se 11. novembra 2011. sa početkom u 11 časova, u Sportskom društvu "Radnički", ulica Vojvode Šupljikca 31.

Organizatori takmičenja su Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Beograda i Udruženje "Plava školjka" uz pomoć Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Beograda, Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu. Održavanje manifestacije su pomogli i Opština Zvezdara, AIK banka, Pošta Srbije, Delta fondacija, Agencija "Sevent", "McDonald s" i "Marbo product".

Takmičenja su pojedinačna i ekipna, a takmičari su podeljeni po uzrastu u 4 grupe. Sve aktivnosti će biti prilagođene deci koja koriste invalidska kolica. Takmičenje će se paralelno realizovati u nekoliko grupa: Prva grupa (od 4-7 god.) takmčiće se u disciplinama poligon koordinacije (prelazak preko prepona, provlačenje ispod kanapa, cik - cak kretanje, provlačenje kroz obruč, šut na gol, hodanje unazad, u stranu, vijugavo kretanje, ubacivanje loptica u koš,... ), golbal i druge igre za decu oštećenog vida, kuglanje, štafetne igre za ekipe. Druga grupa (od 8 do 11 god.) će se, pored navedenih igara, takmičiti i u boćanju, pikadu, pločicama i visećoj kugli. Treća grupa takmičara (od 12-15 godina) će se takmičiti još i u košarci, a četvrta grupa (preko 15 godina), pored svega navedenog, i u sedećoj odbojci.

Svi učesnici će dobiti majice i bedževe, a najbolji učesnici po disciplinama dobiće i medalje i diplome. Učesnicima će, tokom takmičenja, pomagati studenti Fakulteta za sport i poznati sportisti. Nakon takmičenja održaće se promocije sportova za osobe sa invaliditetom.

Cilj takmičenja je da se "nevidljiva" deca sa invaliditetom učine vidljivom i da se pokaže da su sport i kultura podjednako potrebni svima. Učesnici igara su deca sa invaliditetom iz Beograda i više gradova Srbije. Na takmičenju će učestvovati oko 150 takmičara uzrasta od 4 do 17 godina.PODACI O FIRMI

Naziv: Udruženje Plava školjka
Adresa: Ul. Mije Kovačevića 10a/4,
Grad: Beograd 11000
e-mail: otvoriteskoljku@gmail.com
Web: www.plavaskoljka.com
Tel: +381 11 276 3774

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Okrugli sto "Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom"

Okrugli sto "Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom"... Više...

Nagrađeni pobednici sportskih igara OSI na Olimpu

U okviru sportske manifestacije "Igre bez granica OSI na Zvezdari", održane 10. jula 2012. na SC... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed