Trkulja svira bebama

Beograd, 04. Novembar 2011. PR Objave: Saopštenje -

Trkulja svira bebama

Slobodan Trkulja izvešće 6. novembra od 17 sati u Velikoj dvorani beogradskog Studentskog kulturnog centra krajnje neobičan koncert, obojen zvučima koji su bebama bliski. Trkulja će svirati na jermenskiom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali, verovali ili ne, i na mnogim dečijim igračakama... Biće to pravo malo, šareno putovanje kroz zvučne pejzaže, neviđeno do sada.

Slobodan Trkulja izvešće 6. novembra od 17 sati u Velikoj dvorani beogradskog Studentskog kulturnog centra krajnje neobičan koncert, obojen zvučima koji su bebama bliski. Trkulja će svirati na jermenskom duduku, klarinetu, tamburi, kavalu, fruli, klaviru, ali, verovali ili ne, i na mnogim dečijim igračakama... Biće to pravo malo, šareno putovanje kroz zvučne pejzaže, neviđeno do sada. Kao instrumenti poslužiće i neke kućne rekvizite na kojima Trkuljina jednogodišnja ćerka voli da pravi buku, odnosno "svira".

Koncert je namenjen bebama i deci predškolskog uzrasta, a nesvakidašanji je i po tome što će deca na njemu moći da sede, leže, šetaju, igraju, nameste se kako im je volja i uživaju u muzici. Nakon koncerta uslediće radionica na kojoj će deca imati jedinstvenu priliku da sviraju zajedno sa Slobodanom Trkuljom. Mališani koji nemaju sklonosti prema muzici moći će svoj doživljaj sa koncerta da pretoče u neki drugi vid umetnosti (crtaju, slikaju…).

Koncert za bebe je prvi događaj ove vrste u Srbiji. Organizator je Centar za kulturu i informisanje "Kissaroo" (Kisaru), u saradnji sa Fakultetom muzičkih umetnosti i Studentskim kulturnim centrom.

Trkuljin koncert za bebe će otvoriti čitav ciklus koncerata za najmlađe, koje priprema Centar za kulturu i informisanje "Kissaroo" kroz projekat "KONCERTiši se!". Projekat je podržao Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete i nauke.

Čitav projekat će pratiti veb sajt www.povedime.info, na kome će se naći sve informacije o koncertima, kao i radovi studenata i profesora Fakulteta muzičkih umetnosti, koji će pisati o deci i muzici.

Besplatne karte za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Studentskog kulturnog centra. Broj karata je ograničen. Jedna karta važi za jednu odraslu osobu i neograničen broj dece.

Koncert je pristupačan i deci u kolicima. Studentski kulturni centar poseduje rampu koja vodi do Velike dvorane. Molimo vas da se najavite unapred kako bismo vam obezbedili ovaj ulaz.PODACI O FIRMI

Naziv: Centar za kulturu i informisanje
Grad: Beograd
Web: www.povedime.info
Kontakt osoba:
Ime: Milica Nastasić
Funkcija:
Tel:
e-mail: pr@povedime.info

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Ambasadorka Australije rado viđen gost LUNE i Požarevca

Kad je posvećenost poslu i stvaralaštvu zajednička vrednost, onda ne samo da nema prepreka - već... Više...

Otvoren Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

X Međunarodni festival kulture "RUSKO CVEĆE"

Jubilarni X Međunarodni festival kulture "Rusko Cveće" u organizaciji Ministarstva kulture Ruske... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed