Orijentiring takmičenje "Larina trka 2011"

Beograd, 08. April 2011. PR Objave: Najava -

Orijentiring takmiÄenje "Larina trka 2011"

Orijentiring takmičenje "Larina trka", koju organizuje Sportsko društvo "Jasenica" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zdravlja i opštine Smederevska Palanka, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, održaće se u subotu, 09. aprila 2011. godine u Smederevskoj Palanci u širem centru grada. Prijavljivanje za trku je od 9 do 11 časova, a početak prve trke u 12.00 časova.

Orijentiring takmičenje "Larina trka", koju organizuje Sportsko društvo "Jasenica" pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zdravlja i opštine Smederevska Palanka, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka, održaće se u subotu, 09. aprila 2011. godine u Smederevskoj Palanci u širem centru grada. Prijavljivanje za trku je od 9 do 11 časova, a početak prve trke u 12.00 časova. Trka je memorijalnog karaktera, u znak sećanja na Laru Radovanović, malu orijentirku koja je sa šest godina, usled teške i neizlečive bolesti, zauvek napustila orijentiring staze. Ovo takmičenje je ujedno  pojedinačno prvenstvo Srbije u disciplini "sprint".

Cilj trke je, pre svega, popularizacija orijentiringa kao sporta koji promoviše zdrave stilove života i očuvanja životne sredine. Trka ima takmičarski karakter i u njoj, pored redovnih takmičarskih kategorija uzrasta od 12 pa do 65 godina i dve kategorije elitnih takmičara, učestvuju i deca predškolskog i školskog uzrasta, dok se u kategoriji "Sport za sve" mogu prijaviti svi zainteresovani koji žele da oprobaju sposobnosti svog duha i tela uz kartu i kompas u rodnom gradu naše Lare. Startina za ovu kategoriju, u iznosu od 150 dinara, je donacija Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR za projekat Roditeljska kuća "Doktorova kula".

Smatramo da je ovo primeren način da se ukaže na značaj očuvanja i unapređivanja zdravlja naše dece, kao i na značaj podrške i saosećanja svoj deci oboleloj od teških bolesti.
Na ovogodišnjoj trci očekujemo preko 300 takmičara iz Srpskih klubova i veliki broj dece iz opštine Smederevska Palanka, start trke je u dvoristu "Palanačke gimnazije" a cilj na gradskom trgu – rekao je Aleksandar Stojanović iz OK "Jasenica", član organizacionog odbora.

Prijave za učešće možete potvrditi na e-mail: info@jasenica.rs, online na link: http://oris.orijentiring.rs/takmicenja.php do 03.04.2011. kao i putem telefona: 060/3163933PODACI O FIRMI

Naziv: Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR
Adresa: Nemanjina 4, kancelarija 223
Grad: Beograd 11000
Web: www.nurdor.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed