Najbolja prilika za mlade inženjere širom Srbije - BEST

Beograd, 28. Februar 2011. PR Objave: Najava -

Najbolja prilika za mlade inženjere širom Srbije - BEST

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje lokalno inženjersko takmičenje - BelgradeLEC, koje će se održati 12. marta 2011. godine na Mašinskom fakultetu sa početkom u 10h. Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji se mogu prijaviti individualno ili u okviru oformljenog tima od četiri člana preko sajta www.lec.best.rs do 6. marta.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje lokalno inženjersko takmičenje - BelgradeLEC, koje će se održati 12. marta 2011. godine na Mašinskom fakultetu sa početkom u 10h. Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji se mogu prijaviti individualno ili u okviru oformljenog tima od četiri člana preko sajta www.lec.best.rs do 6. marta. Ekipe stavljaju na probu svoja znanja iz oblasti tehnike, kao i timski rad, komunikaciju i kreativnost u jednoj od dve kategorije - timski dizajn (team design) ili studija slučaja (case study), a zahtevi takmičenja definišu se tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil.

Pored samih takmičenja BEST Beograd će ove godine ponuditi takmičarima i posetiocima da svoje znanje i kreativnost obogate kroz predavanja i sajam nauke koji će se održati istog dana kada i takmičenje. Na sajmu nauke će se predstaviti instituti i fakulteti sa Univerziteta u Beogradu i ekološka organizacija koja se bavi reciklažom sa ciljem da se poveća saradnja između studenata i budućih studenata sa Univerzitetom i da se promoviše zaštita životne sredine među mladima.

Od 10h do 18h na Mašinskom fakultetu svi zainteresovani posetioci će moći da uživaju u interesantnim ogledima, predavanjima pored kojih će imati mogućnost da prate rad i prezentovanje takmičara. Ulaz na dan održavanja takmičenja i festivala nauke će biti besplatan za sve posetioce.

Pored inženjerskog takmičenja, BEST Beograd će biti domaćin i 29. Evropske konferencije studenata tehnike. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata - studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih univerziteta iz 30 evropskih zemalja - kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.

Svečano otvaranje konferencije održaće se 15. aprila u Beogradu. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija koje sarađuju s BEST-om. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, internacionalni sajam poslova za delegate, organizatore i druge domaće studente, kao i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.

Preostalih nedelju dana biće posvećeno plenarnom zasedanju tokom kog će delegati svih lokalnih grupa i rukovodstvo BEST-a diskutovati o delovanju organizacije i njenom razvoju.
Pored članova BEST-a, konferenciji će moći da prisustvuju zainteresovani studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji. Oni će tokom meseca marta moći da se prijave za učešće na sajmu poslova tokom Dana svečanog otvaranja ili za prisustvo na plenarnom zasedanju u svojstvu člana koorganizatorskog tima.

Značaj 29. Evropske konferencije studenata tehnike prepoznali su i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Univerzitet u Beogradu, kompanije P&G, Veolia, Thales i Vestas.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti - stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja - studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3000 članova-volontera sa 89 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 100 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" zajedno sa partnerskom organizacijom EESTEC. Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 700 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 900 studenata iz inostranstva.

O BEST-u i njenim događajima možete se detaljnije informisati putem internet prezentacija: www.best.rs, www.lec.best.rs i www.general-assembly.euPODACI O FIRMI

Naziv: BEST Beograd
Adresa: Tehnolosko-metalurski fakultet, Karnegijeva 4, soba 9a
Grad: Beograd 11000
e-mail: beograd@best.eu.org; belgrade@best.eu.org
Web: www.best.rs
Tel: +381 11 33 70 545
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandra Gospavić
Funkcija: Koordinator tima za odnose sa javnošću
Tel: +381 69 360 94 12
e-mail: aleksandra.gospavic@best.eu.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Studenti Elektrotehničkog fakulteta osvojili drugo mesto na međunarodnom takmičenju iz energetske elektronike

Tim H-Bridges sa Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu osvojio je nagradu "The Best... Više...

H-Bridges tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u finalu najvećeg svetskog univerzitetskog takmičenja iz energetske elektronike

H-Bridges tim studenata, plasirao se u finalnu rundu International Future Energy Challenge(IFEC)... Više...

AIBG Nis Summit - konferencija o veštačkoj inteligenciji

Studentska organizacija BEST Niš ove godine po prvi put organizuje takmičenje Artificial Intelligence... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed