Najbolja prilika za mlade inženjere širom Srbije - BEST

Beograd, 28. Februar 2011. PR Objave: Najava -

Najbolja prilika za mlade inženjere širom Srbije - BEST

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje lokalno inženjersko takmičenje - BelgradeLEC, koje će se održati 12. marta 2011. godine na Mašinskom fakultetu sa početkom u 10h. Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji se mogu prijaviti individualno ili u okviru oformljenog tima od četiri člana preko sajta www.lec.best.rs do 6. marta.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje lokalno inženjersko takmičenje - BelgradeLEC, koje će se održati 12. marta 2011. godine na Mašinskom fakultetu sa početkom u 10h. Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji se mogu prijaviti individualno ili u okviru oformljenog tima od četiri člana preko sajta www.lec.best.rs do 6. marta. Ekipe stavljaju na probu svoja znanja iz oblasti tehnike, kao i timski rad, komunikaciju i kreativnost u jednoj od dve kategorije - timski dizajn (team design) ili studija slučaja (case study), a zahtevi takmičenja definišu se tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil.

Pored samih takmičenja BEST Beograd će ove godine ponuditi takmičarima i posetiocima da svoje znanje i kreativnost obogate kroz predavanja i sajam nauke koji će se održati istog dana kada i takmičenje. Na sajmu nauke će se predstaviti instituti i fakulteti sa Univerziteta u Beogradu i ekološka organizacija koja se bavi reciklažom sa ciljem da se poveća saradnja između studenata i budućih studenata sa Univerzitetom i da se promoviše zaštita životne sredine među mladima.

Od 10h do 18h na Mašinskom fakultetu svi zainteresovani posetioci će moći da uživaju u interesantnim ogledima, predavanjima pored kojih će imati mogućnost da prate rad i prezentovanje takmičara. Ulaz na dan održavanja takmičenja i festivala nauke će biti besplatan za sve posetioce.

Pored inženjerskog takmičenja, BEST Beograd će biti domaćin i 29. Evropske konferencije studenata tehnike. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata - studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih univerziteta iz 30 evropskih zemalja - kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.

Svečano otvaranje konferencije održaće se 15. aprila u Beogradu. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija koje sarađuju s BEST-om. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, internacionalni sajam poslova za delegate, organizatore i druge domaće studente, kao i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.

Preostalih nedelju dana biće posvećeno plenarnom zasedanju tokom kog će delegati svih lokalnih grupa i rukovodstvo BEST-a diskutovati o delovanju organizacije i njenom razvoju.
Pored članova BEST-a, konferenciji će moći da prisustvuju zainteresovani studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji. Oni će tokom meseca marta moći da se prijave za učešće na sajmu poslova tokom Dana svečanog otvaranja ili za prisustvo na plenarnom zasedanju u svojstvu člana koorganizatorskog tima.

Značaj 29. Evropske konferencije studenata tehnike prepoznali su i podržali Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Univerzitet u Beogradu, kompanije P&G, Veolia, Thales i Vestas.

BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti - stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja - studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3000 članova-volontera sa 89 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.

BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 100 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" zajedno sa partnerskom organizacijom EESTEC. Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 700 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 900 studenata iz inostranstva.

O BEST-u i njenim događajima možete se detaljnije informisati putem internet prezentacija: www.best.rs, www.lec.best.rs i www.general-assembly.euPODACI O FIRMI

Naziv: BEST Beograd
Adresa: Tehnolosko-metalurski fakultet, Karnegijeva 4, soba 9a
Grad: Beograd 11000
e-mail: beograd@best.eu.org; belgrade@best.eu.org
Web: www.best.rs
Tel: +381 11 33 70 545
Kontakt osoba:
Ime: Aleksandra Gospavić
Funkcija: Koordinator tima za odnose sa javnošću
Tel: +381 69 360 94 12
e-mail: aleksandra.gospavic@best.eu.org

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed