Počeo novi ciklus takmičenja Create the Future

Beograd, 24. Februar 2011. PR Objave: Najava -

PoÄeo novi ciklus takmiÄenja Create the Future

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju "Create the Future" - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, već četvrtu godinu zaredom organizuje akciju "Create the Future" - takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije.

Tema ovogodišnjeg takmičenja nosi naziv "Gradovi budućnosti" a prijavljivanje učesnika počinje 22. februara i traje do 22. marta. Svi učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, koji žele da učestvuju u ovoj akciji, treba da na web lokaciji www.siemens.rs/generation21 popune on line prijavu. Nakon toga, imaju rok do 01. maj 2011. da predaju završene multimedijalne prezentacije.

Učenici osnovnih i srednjih škola uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, pod vođstvom profesora-mentora, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na zadatu temu.

"Imajući u vidu sve brži razvoj gradova i sve veću naseljenost urbanih celina, Siemens je izabrao da tema ovogodišnjeg takmičenja bude "Gradovi budućnosti". Želimo da saznamo kako mladi ljudi vide gradove budućnosti, šta misle o tome kako ćemo organizovati infrastrukturu, saobraćaj, snabdevanje energijom ubuduće. Sve izraženija urbanizacija za posledicu ima enormnu potrošnju energije, manjak prirodnih resursa, gradove sa preopterećenom infrastrukturom kao i mnoge druge izazove. Cilj nam je da podstaknemo mlade ljude u Srbiji da doprinesu pronalaženju odgovora na ovako važna pitanja", istakla je Jovana Žuržin, koordinator akcije "Create the Future".

Pobednike bira stručni žiri u kom će biti predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda a svečano proglašenje pobednika je planirano za kraj maja.

Prema ustaljenoj tradiciji, Siemens je i ove godine pripremio vredne nagrade, kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok članove timova koji osvoje prvo mesto u obe starosne kategorije očekuje nagradno putovanje u Beč.

Više informacija o novom ciklusu takmičenja "Create the Future" možete pronaći na Web lokaciji www.siemens.rs/generation21

Takmičenje Create the Future je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim kompanija Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi. U Srbiji se organizuje od 2008. godine kao naslednik popularnog takmičenja Join Multimedia, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije i Sekretarijata za obrazovanje Grada Beograda, i sa željom da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.
 
Siemens AG je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, i sa 410.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu. U proteklih 160 godina Siemens je prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, inovacijama, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga koje pruža u preko 190 zemalja, i koje integriše u rešenja u oblasti energetike, industrije, saobraćaja, medicine i informacionih tehnologija. Siemens je prisutan u Srbiji od 1887. godine, a 1996. je osnovan Siemens d.o.o. Beograd sa ciljem da neposrednim delovanjem doprinese bržem oporavku i razvoju privrede i infrastrukturnih sistema u Srbiji. U lokalnoj kompaniji trenutno radi 650 zaposlenih, angažovanih u svim oblastima u kojima je aktivna i matična kuća. Za više informacija posetite www.siemens.rsPODACI O FIRMI

Naziv: Imelda doo
Adresa: Molerova 82
Grad: Beograd 11 000
e-mail: info@imelda.rs
Web: www.imelda.rs
Tel: 386 28 68

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed