Otvorena izložba čestitki SREĆA PUTUJE

Beograd, 27. Decembar 2010. PR Objave: Najava -

Otvorena izložba Äestitki SREÄA PUTUJE

Izložba čestitki "SREĆA PUTUJE" autorke Milkice Popović, višeg kustosa – istoričara, otvorena je u četvrtak, 23. decembra 2010. u 19 časova, u Muzeju Vojvodine. Ovom svečanom činu, prisustvovalo je preko 200 posetilaca kojima su se obratili Vladimir Mitrović, direktor Muzeja Vojvodine, Milkica Popović, autor izložbe i Ferenc Nemet, istoričar kulture, dok su za muzički deo programa bili zaduženi studenti Akademije umetnosti, Departmana muzičke umetnosti iz Novog Sada.

Izložba čestitki "SREĆA PUTUJE" autorke Milkice Popović, višeg kustosa – istoričara, otvorena je u četvrtak,  23. decembra 2010.  u 19 časova, u Muzeju Vojvodine.

Ovom svečanom činu, prisustvovalo je preko 200 posetilaca kojima su se obratili Vladimir Mitrović, direktor Muzeja Vojvodine, Milkica Popović, autor izložbe i Ferenc Nemet, istoričar kulture, dok su za muzički deo programa bili zaduženi studenti Akademije umetnosti, Departmana muzičke umetnosti iz Novog Sada.

Direktor Muzeja Vojvodine, Vladimir Mitrović istakao je da su "izložba, katalog i svi brojni događaji koji će uslediti tokom trajanja izložbe, posvećeni čestitkama, ali da su, u isto vreme, posvećeni sreći, međuljudskim odnosima, veselim događajima, slavama i slavlju". Naveo je, da je u današnjem vremenu, koje se ne može okarakterisati kao veselo i slavljeničko, Muzej Vojvodine olučio da pripremi i prezentuje izložbu o sreći i međuljudskim odnosima.

Milkica Popović, autorka izložbe, sa velikim zadovoljstvom, izjavila je da skoro već deset godina sakuplja čestitke koje su u vojvođanske domove stizale od kraja 19. veka do danas, ali i da je ponosna na veliku zbirku Muzeja Vojvodine, iz koje će biti izloženo 458 starih čestitki i oko 200 dečjih.

"Izložbom "Sreća putuje" želela sam da posetiocima predstavim nekadašnje božićne, novogodišnje, uskršnje, rođendanske, imendanske, ljubavne i druge čestitke. Raznovrsnost grafičkih rešenja, mnoštvo tema i motiva, kao i ovakav način korespodencije osvetljavaju vreme 19. i 20. veka", rekla je autorka.

Ovo je prvi put da se na jednom mestu prezentuju čestitke koje su u vojvođanske domove stizale povodom raznih prigoda, a danas se čuvaju u muzejima, arhivama i privatnim kolekcijama. Izložba čestitki "Sreća putuje", biće otvorena od 23. decembra 2010. do 10. marta 2011. godine.PODACI O FIRMI

Naziv: Muzej Vojvodine
Adresa: Dunavska 35
Grad: Novi Sad 21000
e-mail: muzejvojvodine@nscable.net
Web: www.muzejvojvodine.org.rs
Tel: +381 21 525-059

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Veče ljubavne poezije u Muzeju Vojvodine

U Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), povodom Dana zaljubljenih, danas, 14. februara, u 19 časova, održaće... Više...

Najpametniji Srbin u Muzeju Vojvodine

U okviru pratećeg sadržaja izložbe čestitki "Sreća putuje", gost dečje radionice "Zagonetna... Više...

Najpametniji Srbin u Muzeju Vojvodine

U okviru pratećeg sadržaja izložbe čestitki "Sreća putuje", gost dečje radionice "Zagonetna... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed