Trka "Banjaluka - Beograd" iduće godine u UCI kategoriji 1.2

Beograd, 22. Novembar 2010. PR Objave: Najava -

Trka "Banjaluka - Beograd" iduÄe godine u UCI kategoriji 1.2

Trka "Banjaluka – Beograd" održaće se iduće godine od 22. do 24. aprila i oba dela biće u kategoriji 1.2 za UCI bodove, zaključeno je na sastanku predstavnika organizatora, istaknutog biciklističkog radnika iz Banjaluke, generalnog sekretara BS BiH Tihomira Kuvalje i direktora Partizana Branka Banovića, profesora. Sastanak je održan u Beogradu a prisustvovao je i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.

Trka "Banjaluka – Beograd" održaće se iduće godine od 22. do 24. aprila i oba dela biće u kategoriji 1.2 za UCI bodove, zaključeno je na sastanku predstavnika organizatora, istaknutog biciklističkog radnika iz Banjaluke, generalnog sekretara BS BiH Tihomira Kuvalje i direktora Partizana Branka Banovića, profesora. Sastanak je održan u Beogradu a prisustvovao je i generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić.

- Složili smo se da i iduće godine trka krene iz Banjaluke jer domaćini iz baljalučkog BSK organizuju povodom Dana Banjaluke tradicionalni kriterijum koji privlači izuzetnu pažnju, okuplja veliki broj gledalaca i predstavlja prvorazredni sportski događaj – istakao je Branko Banović. – Prvi deo biće najverovatnije na istoj stazi kao i prošle godine od Banjaluke do Brčkog, a sutradan će se voziti od Bjeljine do Beograda. Partizan je već pripremio zahtev da trke uđe u centar Beograda i da cilj ne bude na nekoj livadi, već pred gledaocima. Takođe, pokušaćemo da napravimo i mi kriterijum u Beogradu po završetku drugog dela, ali će to zavisiti, pre svega, od podrške grada jer u tom slučaju moramo da platimo jedno noćenje ekipama.

Trka "Beograd – Banjaluka" je ranijih godina ulazila u programe i resornog ministarstva i Sekretarijata za sport i omladinu Beogradu i Branko Banović veruje da će i dogodine biti događaj od interesa i za Srbiju i za Beograd, koji povezuje Republiku Srpsku i Srbiju:

- Očekujemo pomoć društveno sportskih organizacija Beograda i Srbije, kao što organizatori u Banjaluci imaju podršku grada i Republike Srpske. Ali, trudićemo se i da angažujemo agenciju za merketing i da pokušamo da formiramo i sponzorski pul, privučemo zainteresovane firme da nam pomognu u ovom zajedničkom poduhvatu. Trka je za nekoliko godina stekla veliki ugled u regionu, dolaze sjajne ekipe i posebno je važno da je organizujemo u 1.2 kategoriji za svetske bodove jer dogodine naš biciklizam hvata poslednji voz za London i svaki poen osvojen do 31. decembra 2011. ići će na konto Srbije koja mora da bude među 24 nacije u Evropa turu da bismo imala biciklistu u olimpijskoj trci – istakao je  Branko Banović.

Prošle godine u prvom delu od Banjaluke do Modriče pobedio je Slovenac Jure Zrimšek iz Save, deset svetskih bodova za peto mesto pripalo je Nikoli Kozomari iz Partizana, a osam Žoltu Deru (Partizan) za šesto mesto. Pet bodova dobio je Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN za osmo mesto. U drugom delu od Bjeljine do Beograda, koji nije donosio UCI bodove jer crno - beli nisu mogli da zatvore finansijsku konstrukciju za nagradni fond, pobedio je Matej Marin iz Perutnine, peti je bio Der, šesti Aleksandar Dukić iz Železničara MBN a 11. Predrag Prokić iz Radničkog (Kragujevac).PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, biciklisticke trke

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed