Nebojša Jovanović počeo da trenira

Beograd, 10. Novembar 2010. PR Objave: Objava -

NebojÅ¡a JovanoviÄ poÄeo da trenira

Srpski olimpijac, profesionalac u praškoj Sparti Nebojša Jovanović, koji je teško povređen na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama" 22. avgusta, oporavio se i počeo je da trenira.

Srpski olimpijac, profesionalac u praškoj Sparti Nebojša Jovanović, koji je teško povređen na trci Kupa Češke "Velika nagrada Pribrama" 22. avgusta, oporavio se i počeo je da trenira.

U Jovanovića i grupu vozača je na oko 40 km do cilja uleteo je vozač na motorciklu i pošto je srpski biciklista bio na čelu, primio je najjači udarac. Prema rečima očevidaca leteo je pet metara u vazduh, zadobio dva preloma ključne kosti i duboke rane na butini i rukama. Bicikl mu je potpuno uništen! Prošle godine Jovanović je pobedio na trci "Velika nagrada Pribrama".

- Skoro dva meseca nosio sam gips i lečio rane na rukama i butini – priča Nebojša Jovanović. – Mislim da je nagore prošlo, jer sam počeo da idem u teretanu i da vozim bicikl, tri - četiri sata dnevno. Teško mi je, kao da nikada u životu nisam vozio bicikl, mišići su atrofirali i, praktično, počinjem od nule. Sve me boli posle svakog treninga, ali stisnem zube i nastavljam jer hoću da dočekam novu sezonu potpuno spreman. Još, doduše, ne radim punim intenzitetom, ožiljci na ranama su još sveži i vodim računa da ih ne povredim.

Što se tiče ekipe, Jovanović će o nastavku saradnje razgovarati sa menadžerima Sparte iduće sedmice, kada planira da ode u Prag:

- Nadam se da će ishod razgovora biti povoljan, stekao sam tamo dosta prijatelja i bili smo zadovoljni i oni i ja. Što se tiče vozača motorcikla koji je uleteo u grupu, ne znam dokle je stigao postupak protiv njega, ne želim ni da razmišljam o tome i da se opterećujem, neka moj advokat radi svoj posao. Znam samo da smo pripremili tužbu protiv organizatora trke jer nije poštovao propise o organizaciji. Čekamo i da vidimo kakav je zapisnik dala policija. Nešto smo načuli da hoće da prebace krivicu na bicikliste, a da sa sebe skinu odgovornost i da ne moraju da objašnjavaju kako je moglo da se desi da u zatvorenu kolonu, pod pratnjom policije, uđe motorciklista! Ukoliko se to dogodi tužićemo i policiju. Imam puno pravo na obeštećenje, jer sam izgubio trećinu sezone, proveo sam na lečenju skoro tri meseca, doveo u pitanje karijeru, a i život mi je bio ugrožen. Moram da kažem da je naša policija za deset kopalja ispred policije u Evropskoj uniji koja, najčešće, veoma loše obezbeđuju trke! Svačega sam se lošeg nagledao na trkama i to u zemljama gde biste očekivali vrhunsko obezbeđenje. Na našim trkama, kada se zatvori staza, ni mačka ne može da prođe a kamo li automobil ili motorcikl.

Nebojša Jovanović je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a od 2009. je u praškoj Sparti.

U karijeri ima 14 pobeda. Lane je prvi put pobedio u etapnoj trci na "VN Bradla" (kategorija 2.2) u Češkoj. Prošle godine je slavio i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. Ima i dve pobede u etapama na trci "Kroz Srbiju" 2004. i 2009. Vlasnik je i dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešapionske titule. Prošle i ove godine bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matičnog kluba Partizan. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci "Oko Halkidikija" (2.2).

Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, šesto mesto u drumskoj trci 2003. u Atini.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed