Sve podređeno Šampinatu Evrope 2011. u Beogradu

Beograd, 16. Oktobar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Sve podreÄeno Å ampinatu Evrope 2011. u Beogradu

Članovi Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije na sastanku u Beogradu prihvatili su predlog kalendara za narednu sezonu u kome su sva takmičenja podređena Šampionatu Evrope (MK i vazdušno oružje i gađanje glinenih golubova) čiji će domaćin biti Beograd na strelištu "Bg sportskog centra Kovilovo" od 31. jula do 14. avgusta i na kome će se ispunjavati olimpijske norme za London 2012.

Članovi Stručne komisije Streljačkog saveza Srbije na sastanku u Beogradu prihvatili su predlog kalendara za narednu sezonu u kome su sva takmičenja podređena Šampionatu Evrope (MK i vazdušno oružje i gađanje glinenih golubova) čiji će domaćin biti Beograd na strelištu "Bg sportskog centra Kovilovo" od 31. jula do 14. avgusta i na kome će se ispunjavati olimpijske norme za London 2012.

Tako će se juniorski Šampionat Srbije MK oružjem održati 9. i 10.jula 2011. a seniorski 16. i 17. jula, oba na strelištu u Kovilovu. Kamp u Karatašu pomeren je za 10. avgust, dok je kamp MK oružjem u Sremskoj Mitrovici od 2. do 9. jula. Takođe, državno prvenstvo vazdušnim oružjem održaće se 19. i 20. februara i  biće jedna od poslednjih proba pred Šampionat Evrope u Breši od 1. do 7. marta.

Sezona po kalendaru za A programa (međunarodni program) počinje 30. oktobra prvim Kupom Srbije vazdušnim oružjem, a domaćin je Mladenovac.

Ukinute su norme u A programu MK oružjem i učešće na Šampionatu Srbije je slobodno, uz uslov da su strelci pre toga gađali na prvenstvima regiona.

Predložiće se Streljačkim savezima Slovenije i Hrvatske, da se zbog smanjenja troškova smanji broj ekipa na tradicionalnom tromeču za koji u se računali rezultati na turnirima u Zagrebu, Beogradu i Rušama. Umesto seniorskih i juniorskih ekipa, sada će gađati samo jedna selekcija stim da u njoj mora da bude najmanje jedan junior, odnosno juniorka (mogu da budu i sva tri člana omladinci odnosno omladinke). Discipline su vazdušna puška i pištolj, muške i ženske ekipe.

Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić, srpski reprezentativci, u toku naredne sedmice testiraće u Birmingemu u Velikoj Britaniji municiju za 12 MK pušaka, kako bi se na vreme obezbedile najbolje serije za svaku cev i na taj način bi strelci Srbije dočekali Šampionat Evrope potpuno mirni.

Prihvaćena je i informacija da je olimpijsku školarinu OKS za London 2012. dobilo četvoro strelaca Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić i Damir Mikec

Sednicom Stručne komisije rukovodio je v. d. predsednika Dragan Donević (Partizan) pošto je dosadašnji predsednik Srećko Pejović (Policajac) podneo ostavku i trenutno je van Srbije. Prisutvovali su selektor Zoran Stojiljković, članovi Nikola Marić i Goran Maksimović. Opravdano odsutni bili su članovi Nemanja Mirosavljev i Jasna Šekarić. Upravni odbor SS Srbije će na narednoj sednici predložiti jednog člana Stručne komisije umesto Pejovića, kao i predsednika.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

Ključne reči

streljastvo, sampionat evrope

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed