Održana uvodna konferencija projekta Mordik u Segedinu

Novi Sad, 13. Septembar 2010. PR Objave: Saopštenje -

Održana uvodna konferencija projekta Mordik u Segedinu

Delegacija Fakulteta tehničkih nauka iz NovogSada, predvođena dekanom Prof. dr Ilijom Ćosićem, 10. septembra u Segedinu, prisustvovala je uvodnoj konferenciji projekta "Mordik", koji je započet 1. jula.

Delegacija Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, predvođena dekanom Prof. dr Ilijom Ćosićem, 10. septembra u Segedinu, prisustvovala je uvodnoj konferenciji projekta "Mordik", koji je započet 1. jula.

Na konferenciji, koju je otvorio zamenik rektora univerziteta u Segedinu, Prof. dr Bela Rac, predstavljeni su projekti na kojima je moguća saradnja.

Osnovni zadatak projekta "Mordik" je izrađivanje studije izvodljivosti za Naučno tehnoloških parkova u Novom Sadu i Segedinu, dok je krajnji cilj razvoj zajedničkih istraživačko-razvojnih kapaciteta, kroz saradnju dva Naučno tehnološka parka. Na ovaj način biće unapređena saradnja, ne samo među univerzitetima, već i među kompanijama i pograničnim regijama Mađarske i Srbije, uopšte. Razgovori će biti nastavljeni na konferenciji u Novom Sadu koja je zakazana za 28. Septembar.

Projekt sufinansira Evropska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska–Srbija.PODACI O FIRMI

Naziv: Najbolja tehnološka inovacija
Grad: Beograd
e-mail: office@inovacija.org
Web: www.inovacija.org

Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed