U subotu 11. septembra startuju ligaški karavani u Srbiji

Beograd, 10. Septembar 2010. PR Objave: Najava -

U subotu 11. septembra startuju ligaški karavani u Srbiji

Super lige Srbije za kuglaše i kuglašice počeće 11. i 12. septembra, kao i Prva srpska liga - grupa Vojvodina za žene i obe Prve srpske lige za muškarce - Centar i Vojvodine, dok će Prva srpska liga - Centar za dame početi 18. septembra.

Super lige Srbije za kuglaše i kuglašice počeće 11. i 12. septembra, kao i Prva srpska liga - grupa Vojvodina za žene i obe Prve srpske lige za muškarce - Centar i Vojvodine, dok će Prva srpska liga - Centar za dame početi 18. septembra.

U Super ligi Srbije za kuglaše, prema proceni stručnjaka, pet – šest  ekipa konkuriše za titulu i posle uzbudljive prošlogodišnje ligaške trke, očekuje se još jedna neizvesna i napeta sezona. Titulu brani Beograd "Poštanska štedionica", vicešampion je bila Senta Visa prom, dok je treće mesto izborio Niš put. U krugu kandidata za prvo mesto ove godine, uz ove tri ekipe, su još i Partizan, Crvena zvezda BN Bos i Metalac iz Gornjeg Milanovca. U Super ligi će igrati i prošlogodišnji učesnici Eđšeg iz Bačke Topole i Kanjiža, kao i i novajlije Kraljevo i Apatin.

U prvom kolu 11. i 12. septembra sastaće se – Banja Junaković: Apatin - Partizan, Kanjiža: Kanjiža – Senta Visa prom, Kljajićevo: Eđšeg - Metalac, Beograd – Banjica: Crvena zvezda BN Bos - Kraljevo i Beograd "Poštanska štedionica" - Niš put.

U Prvoj srpskoj ligi – Centra za kuglaše igraće deset ekipa: Rudar (Kostolac), Car Lazar (Kruševac), Ibar (Kraljevo), Vodovod (Kragujevac), Smederevo, Tehnohemija (Beograd), Čair (Niš), Bakar (Bor), Železničar (Pančevo) i Prva petoletka (Trstenik). U Prvoj ligi Srbije - Vojvodina, takoće sa deset ekipa igraće: Banat (Zrenjanin), Železničar(Inđija), Vihor (Sombor), Vojvodina (Novi Sad), Kristal (Zrenjanin), Polet (Sombor), Jedinstvo (Novi Belčej), „Toza Marković (Kikinda), Dolina (Padina) i Hajduk (Kula). Pobednici ovih liga plasiraće se u Super ligu Srbije.

U superligaškom karavan za dame, zbog razdruživanja ekipa Junaković i Hajduk iz Kule (koje su prošle godine igrale pod imenom Junaković iz Banje Junaković) i zbog toga su vraćene u najniži rang takmičenja, ostalo je devet ekipa: prošlogodišnji šampion Pionir iz Subotice, vicešampion Jedinstvo iz Novog Bečeja i trećeplasirana SPC Vojvodina iz Novog Sada, kao i stari superligaši Venus iz Bačke Topole, Kristal iz Zrenjanina, Ada kompjuters iz Novog Sada i Apatin, dok su novajlije Železničar iz Pančeva (ušao kao drugoplasirani tim Prve lige Srbije - Centar umesto Jagodine koja je odustala od Super lige),  i "Toza Marković" (Kikinda) kao pobednik Prve srpske lige – Vojvodina.

Šampion Pionir doveo je Mimu Bogdanović i sa veoma jakom ekipom sa nekoliko reprezentativki brani titulu, u SPC Vojvodinu doišla je bronzana juniorka sa SP Jelena Petrović, Apatin je registrovao rekorderku Srbije i reprezentativku Zoricu Barać, a Kristal juniorsku reprezentativku Marijanu Čisar. Čini se da će o tituli, kao i lane, odlučivati Pionir, Jedinstvo i SPC Vojvodina.

U prvom kolu 11. i 1.2 septembra sastaće se – Senta: Venus (Bačka Topola) - Pionir, Novi Sad - Sajam: SPC Vojvodina - Železničar, Zrenjanin – kuglana Banata: "Toza Marković" – Apatin, Novi Bečej - Radnički dom: Jedinstvo - Ada kompjuters. Slobodna je ekipa Kristala.

Evo i sastava Prvih liga Srbije za žene, čiji će se pobednici plasirati u Super ligu Srbije – grupa Centar (sedam ekipa): EDB Beograd, Putar Niš, Jagodina, Rudar (Kostolac), Šumarice (Kragujevac), Čair (Niš), Carica Milica (Kruševac) i grupa Vojvodina (devet ekipa): Petrovaradin, Srem (Sremska Mitrovica), Alimenta (Novi Sad), Spartak (Debeljača), Banat (Zrenjanin), Vrbas Dana, Vojvodina (Bačko Gradište), Novi Sad i Radnički (Novi Sad).PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed