Prvi Srpski izazov bespuća Tara 2010 na planinskim biciklima startuje u subotu 4. septembra

Beograd, 02. Septembar 2010. PR Objave: Najava -

Prvi Srpski izazov bespuÄa Tara 2010 na planinskim biciklima startuje u subotu 4. septembra

Planinarsko smučarsko društvo Omorika, Biciklistički klub Novi Sad, Orijentiring klub Soko Bajina Bašta i BSS organizovaće 3, 4. i 5. septembra prvu etapnu ekipnu trku na planinskim biciklima u Srbiji "Srpski izazov bespuća Tara 2010".

Planinarsko smučarsko društvo Omorika, Biciklistički klub Novi Sad, Orijentiring klub Soko Bajina Bašta i BSS organizovaće 3, 4. i 5. septembra prvu etapnu ekipnu trku na planinskim biciklima u Srbiji "Srpski izazov bespuća Tara 2010".

- Pripremili smo veoma atraktivnu stazu koja vodi kroz najlepše predele Tare – istakao je Nikola Živanović član organizacionog odbora trke.- Ukupna dužina najteže trke je oko130 kilomtara u dve etape, a učesnici će morati da savladaju preko četiri kilometra visinske razlike! Očekujemo dolazak takmičara iz BiH, Austrije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Obećavamo mnogo uzbuđenja jer smo stazu tako trasirali da ima i epskih uspona od 14 kilometara sa nagibom i do 19 procenata!

Voziće se na dve staze "Izazov" i "Otvorena trka". Sve etape stratuju i završavaju sa na Mitrovcu, jednom od najlepših delova Tare. Prva etapa "Izazova" u subotu imaće 73,1 km i učesnici će ukupno savladati 2.124 metara visinske razlike. U "Otvorenoj trci", staza je 37,9 km i visinska razlika 820 metara.

Drugog dana staza "Izazova" je 58,9 km i 1.814 metra visinske razlike, a "Otvorene trke" 24,1 km  i 788 metara. Učesnici su podeljeni po kategorijama muškarci, žene, miks i mastersi. Ekipu čine dva takmičara, može da bude samo muška, samo ženska, ali i mešovita. U svakog kategoriji podeliće se medalje i diplome za prva tri mesta, a svaki učesnik koji završi trku dobiće diplomu. Nagradni fond za sve trke je 100.000 dinara.

Podela startnih paketa je u petak 3. septembra od 18 do 19 časova i subotu od 7,00 do 8,30 časova posle čega će stratovati i prva etapa.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

Ključne reči

biciklizam, planinski bicikl

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed