Drugi Dunav kup u Senti i Kanjiži okupiće svetsku elitu

Beograd, 25. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

Drugi Dunav kup u Senti i Kanjiži okupiÄe svetsku elitu

Drugi međunarodni kuglaški turnir "Dunav kup" odigraće se u Senti i Kanjiži do 29. avusta. Organizacijom ovog spektakla, Kuglaški klub Polet iz Sombora obeležiće i 65 godina plodnog rada.

Drugi međunarodni kuglaški turnir "Dunav kup" odigraće se u Senti i Kanjiži do 29. avusta. Organizacijom ovog spektakla, Kuglaški klub Polet iz Sombora obeležiće i 65 godina plodnog rada.

Igraće se u ekipnoj i pojednačnoj konkurenciji i bodovaće se i za pojedinačnu svetsku rang listu. Prema oceni organizatora posle pregleda prispelih prijava, ovo će biti jedan od najjačih turnira ikad odigranih u Srbiji, sa nekoliko desetina kuglaških zvezda predvođenih svetskim rekorderom i igračem koji je broj jedan na svetskoj rang listi Vilmošem Zavarkom (Srbija). U ženskoj konkurenciji prva zvezda j je Slovenka Barbara Fidel (Lanteks), jedna od najboljih svetskih kuglašica. Učestvovaće oko150 kuglaša i kuglašica u 11 muških i pet ženskih ekipa. Igraće i prošlogodišnji pobednici Segedin u muškoj i Lanteks –Celje u ženskoj konkurnciji, kao i Vilmoš Zavarko intrenacionalac u Sportu iz Podbrezove i Snježana Kramar iz Rijeke.

Kod muškaraca učešće su potvrdili Segedin, Sport - Podbrezova, Konstruktor - Maribor, Revita Knin-  Banja Luka, Kandit Premijer -Osijek, Radnik - V. Gorica, Senta "Visa Prom", Metalac - Gornji Milanovac, Železničar - Inđija i Polet - Sombor.

Kod žena igraće Lanteks - Celje, Pionir -Subotica, Podravka -Koprivnica, Srem – Ruma i Polet - Sombor.

Ekipni deo odigraće se u dva "bacanja" na kuglanama u Kanjiži i Senti, a u finalu u nedelju, 29. avgusta igraće četiri prvoplasirane ekipe u muškoj i dve prvoplasirane ekipe u ženskoj konkurenciji na osnovu ukupno većeg broja srušenih čunjeva. Muškarci finale igraju u Kanjiži, a žene u Senti.

Pojedinačni turnir povodom 65 godina somborskog Poleta će se igrati u Kanjiži. Igrači će igrati kvalifikacije na kuglani u Kanjiži, a osam prvoplasiranih iz kvalifikacija i četiri igrača sa vajld kartama ući će u pojedinačno finale. Igračice u pojedinačnoj konkurenciji igraju jednom. Svaki igrač i igračica iz kluba koji učestvuje na ekipnom turniru, a želi da učestvuje u pojedinačnoj konkurenciji, mora da se prijavi. Mogu, uz plaćanje upisnine, i da odigraju više puta u slobodnim terminima, zaključno sa terminom od 22,00 u subotu, 28. avgusta. Nagradni fond je 70 procenata od kotizacije. Za ekipnu kokurenciju pobednikcima će pripasti pehar i devet punih banjskih pansiona za vikend.

Za glavnog sudiju turnira određen je jedan od najboljih arbitara u svetu, srpski internacionalac Dragoslav Štikovac iz Beograda, a asistiraće mu Ištvan Zapletan i Robert Šarkanj.PODACI O FIRMI

Naziv: Kuglaški savez Srbije
Adresa: Deligradska 27/III
Grad: Beograd 11000
Web: www.kuglanje.cilj.org
Tel: + 381 11 2645780

Više...

Ključne reči

kuglanje, dunav kup

POVEZANI SADRŽAJI

Podeljene titule srpskom podmlatku u kuglanju

Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos) u konkurenciji juniora, Miloš Vojnović (Senta Visa prom)... Više...

Goran Čaluković i Ivana Ivanović pobednici u Kraljevu

Goran Čaluković, prvotimac superligaša Metalca iz Gornjeg Milanovca i Ivana Ivanović, kuglašica... Više...

Robert Ernješi i Dijana Brahna najbolji posle prvog dela pojedinačnih juniorskih Šampionata Srbije

Junior Sente Visa prom Robert Ernješi i juniorka zrenjaninskog Kristala Dijana Brahna zabeležili... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed