Nebojša Jovanović teže povređen na trci u Pribramu u Češkoj

Beograd, 24. Avgust 2010. PR Objave: Saopštenje -

NebojÅ¡a JovanoviÄ teže povreÄen na trci u Pribramu u ÄeÅ¡koj

Srpski olimpijac Nebojša Jovanović (27 godina), član kontinentalne profi ekipe Sparta iz Praga, teže je povređen na trci "Velika nagrada Pribrama" u Češkoj.

Srpski olimpijac Nebojša Jovanović (27 godina), član kontinentalne profi ekipe Sparta iz Praga, teže je povređen na trci "Velika nagrada Pribrama" u Češkoj.

U grupu od sedam vozača na 40 kilometra od starta uleteo je vozač na motorciklu koji nije bio iz pratećeg karavana i pokosio ih! Prvi na udaru bio je Nebojša Jovanović, koji je prema rečima očevidaca, leteo pet metara u vazduh.

- Polomljena mi je ključna kost na dva mesta a na ruci i nozi imama duboke posekotine koje su mi ušivali u urgentnom centru gde sam domah prebačen – kaže Nebojša Jovanoivić.- Bicikl je potpuno uništen. Došla mi je devojka u Prag i ona me pazi i pomaže mi, jer jedva hodam. Sezona je za mene završena, vraćam se u Srbiju na oporavak...

Jovanović je prebačen u bolnicu, a trka je prekinuta. Posle izvesnog vremena, pošto je policija izvršila uviđaj, trka je nastavljena. Na ovoj trci Nebojša Jovanović je pobedio lane.

Nebojša Jovanović je učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Drumsku trku završio je na 85. mestu. Profesionalac je od 2005. u AEG Tošiba (SAD) gde je došao iz Partizana, da bi, potom 2007. otišao u profi tim Kosmote Kastro (Krit) a od 2009. je u praškoj Sparti.

U karijeri ima 14 pobeda. Lane je prvi put pobedio u etapnoj trci na "VN Bradla" (kategorija 2.2) u Češkoj. Prošle godine je slavio i u Kupu Češke, kao prvi stranac u istoriji ovog prestižnog takmičenja. Pobedio je u dve trke koje su bodovane za Kup Češke. Ima i dve pobede u etapama na trci "Kroz Srbiju" 2004. i 2009. Vlasnik je i  dve šampionske državne titule na drumu (juniorska 2001. i seniorska 2004.) i tri vicešapionske titule. Prošle i ove godine bio je treći na drumskom Šampionatu Srbije u dresu matčnog kluba Partizan. U 2009. je bio i drugi u generalnom plasmanu na trci "Oko Halkidikija" (2.2).

Najbolje je plasirani srpski vozač u istoriji na Šampionatima Evrope do 23 godine, bio je šesti u drumskoj trci 2003. u Atini.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Beograda
Adresa: Hilandarska 6
Grad: Beograd 11000
Web: www.cycling-belgrade.rs
Tel: 011/32-46-039
Kontakt osoba:
Ime: Ranko Marić
Funkcija: Sekretar
Tel:
e-mail:

Više...

Ključne reči

biciklizam

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed