Strelci sa mnogo optimizma odlaze u Minhen na 50. Šampionat sveta

Beograd, 29. Juli 2010. PR Objave: Obaveštenje -

Strelci sa mnogo optimizma odlaze u Minhen na 50. Å ampionat sveta

Srpski strelci sa mnogo optimizma odlaze na 50. Šampionat sveta čiji će domaćin od 29. jula do 11. avgusta biti glavni grad Bavarske Minhen.

Srpski strelci sa mnogo optimizma odlaze na 50. Šampionat sveta čiji će domaćin od 29. jula do 11. avgusta biti glavni grad Bavarske Minhen.

- Kratke pripreme, koje su sami strelci tražili i platili iz svoig džepa, održali smo od ponedeljka do srede u Novom Sadu – kaže selektor Zoran Stojiljković. – Mislim da smo najvažniju stvar postigli, a to je mir u reprezentaciji. Oseća se to i na rezultatima, oni su u usponu i mislim da će u Minhenu biti onako kako smao planirali i da možemo da očekujemo da Srbija dobije prve olimpijce.

Šampionat sveta vazdušnim i MK oružjem, kao i u gađanju glinenih golubova u Minhenu je prvo takmičenje na kome će se vaditi olimpijske vize za London 2012. U zavisnosti od oružja i discipline deliće se od četiri do šest viza, što znači da plasman u finale daje ogromnu šansu za odlazak u London!

- Na prvi pogled, ovako veliki broj "ulaznica" za olimpijski turnir je dobra stvar, sa druge ovo je dodatno opterećenje za svakog streca. Ne smemo da zaboravimo da oni gađaju, u stvari, za tri veoma važne stvari – svetske ekipne i pojedinane medalje i olimpijsku vizu i moraju da budu jaki da izdrže. Skoro svi naši reprezentivci su veoma iskusni i mislim da će ovo teško breme sa lakoćom da podnesu – smatra Stojiljković.

U Minhenu će se podeliti ukupno 69 viza za London i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj  - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.

Prva grupa strelaca krenuće u četvrtak 29. jula u 7 časova sa strelišta na Carevoj ćupriji. Vodiće ih selektor Stojiljković i dva trenera Marijana Frič i Sanja Ivošev. U ovoj grupi su seniori, vazdušna i MK puška 3h40 i 60 ležeći: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac) i Milenko Sebić (Policajac), seniori, pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("A. Dejović", Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac) i juniori, MK puška 3 puta 20 metaka, MK puška 60 ležeći i vazdušna puška: Borislav Mazinjanin (Policajac), Marko Živić (Niš) i Igor Čotra (Zvezdara).

U drugoj grupi 30. jula krenuće seniorke, vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 ležeći: Lidija Mihajlović (Niš), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i juniorke, vazdušna puška, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo), kao i treneri za pušku i pištolj Goran Maksimović i Miribana Maksimović, Ivan Kvasnevski (trener za pištolj) i Ivan Manojlović (trener za pušku za juniorske kategorije)

Poslednja grupa krenuće 5. avgusta seniorke, vazdušni i MK pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Jelena Arunović (sve C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

Prvo finale je 31. jula u 13,30 čaosva vazdušna puška za seniore.

Na renoviranom olimpijskom strelištu izgrađenom za OI 1972. očekuje se učešće blizu 2.600 strelaca iz više od 100 zemalja i po ovome je jubilarni šampionat sveta rekordan! Otvoriće ga 30. jula uveče na glavnom trgu u Minhenu predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog.

Počela je i Generalna skupština Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF) koju je otvorio potpredsednik MOK Tomas Bah.

Usvojene su i neke odluke: da ISSF i Međunarodna federacija za praktično streljaštvo (IPC) počnu da sarađuju na planu orgnizacije kurseva za sudije i trenere i da zajednički planiraju takmičenja, kao i da se dva takmičara, junior iz IndijeAkaš Bardavan (testiran u toku turnira u Sulu) i Ukrajinac Kirilo Sajko (testiran na EŠ u Merakeru) kazne dvogodišnjom zabranom takmičenja zbog pozitivnih nalaza (beta blokatori).

Određeni su i domaćini svetskih kupova 2012. London ni Peking biće organizatori u svim disciplinama (klasično streljaštvo i glineni gtolubovi), Milano i Minhen samo za klasično streljaštvo, a Tuzon u Arizoni (SAD) i Kairo samo u gašanju glinenih golubova.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed