Bojan Đurđić - četiri pobede u četiri trke

Crna Trava, 12. Juli 2010. PR Objave: Objava -

Bojan ÄurÄiÄ - Äetiri pobede u Äetiri trke

Bojan Đurđić, reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci na planinskimm biciklima za Ligu Srbije u Crnoj Travi "Balkan kup – memorijal Bogdana Bogdanovića" čiji je odličan organizator bio klub Orlovac uz podršku GTP "Milentije Popović" i firmi Crnotravac invest, Balkan, Viadukt (Beograd) i Banković.

Bojan Đurđić, reprezentativac kragujevačkog Radničkog osvojio je prvo mesto u trci na planinskimm biciklima za Ligu Srbije u Crnoj Travi "Balkan kup – memorijal Bogdana Bogdanovića" čiji je odličan organizator bio klub Orlovac uz podršku GTP "Milentije Popović" i firmi Crnotravac invest, Balkan, Viadukt (Beograd) i Banković. Sudile su dve dame iz crne Trave Vesna Nikolič i Sunčica Stanković. Ovo je četvrta pobeda u četiri ligaške trke Bojana Đurđića!

Đurđić je pretekao belgijskog biciklistu Voutera Klepa (vozi za sofijski Mamut, čiji su biciklisti takođe učestvovali), koji je u odlučujućem delu trke pogrešio (a i pre toga je imao problema sa kočnicama), pa ga je Đurđić dostigao i pretekao Treće mesto osvojio je Boris Popović iz Ris sajklinga, a četvrto Aleksa Marić iz Crvene zvezde. Tako mu je pripala i nagrada za najboljeg biciklistu do 23 godine, ispred nove zvezde srpskog planinskog biciklizma Marka Popovića (Ris sajkling) i Akoša Brindze iz Kapriola (Bačka Topola). U bodovanju za ligu prva trojica su Đurđić, Popović i Marić.

- Orlovac se pokazao kao odličan domaćin, staza je bila zahtevna, skoro svetska, i malo ćemo je korigovati za Prvenstvo Balkana  1. avgusta, da bude primerena nivou takmičenja – kaže sportski direktor Radničkog Aleksandar Marić. – Forma srpskih biciklista je dobra, treba očekivati lepe vesti sa Balkanijade...

Takođe, domaćini su promovisali i prvi biciklistički park u Srbiji za planinski biciklizam – olimpijsku disciplinu kros kantri, koju pomaže i država kroz nacionalni investicioni plan i pokazalo se da Crna Trava ima izvanredne uslove i za razvoj veoma popularnog i isplativog ciklo turizma.

Nikoleta Mitrović iz Orlovca pobedila je u trci dama, ispred Vanese Durman iz Fanatika i Ružice Šmelcerović iz Orlovca. Najbolji junior bio je Mirko Skandarski iz kragujevačkog Radničkog, drugi je bio njegov drug iz kluba Aleksandra Cvetkovića i Negovana Stanačkova iz Orlovca.

Najuspešniji kadet bio je Marko Simijonović iz Orlovca, drugo mesto pripalo je Ognjenu Stankoviću uz Orlovca, dok je treći bio Deneš Horvat iz Ciklomanije (Zrenjanin).

U hobi  klasi slavio je Andre Kalmar, najbolji masters bio je Bojan Vasović iz Borca (Čačak).PODACI O FIRMI

Naziv: Planinarsko biciklističko društvo Orlovac
Adresa: Trg Milentija Popovica b.b.
Grad: Crna Trava 16215
e-mail: office@orlovac.org.rs
Web: www.orlovac.org.rs
Kontakt osoba:
Ime: Vera Najdanović
Funkcija:
Tel:
e-mail: vera@orlovac.org.rs

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Sve spremno za Planet Bike MTB prvenstvo Srbije u Košutnjaku 21. jula

Dokazivali su se na domaćim i međunarodnim megdanima tokom sezone, ali potvrda forme i dominacija... Više...

Tri prva mesta Zorana Živkovića

Zoran Živković, biciklista kragujevačke Ciklomanije, osvojio je čak tri prva mesta na trkama... Više...

Marko Ćurčić pobedio na Novogodišnjem ciklo krosu

Marko Ćurčić, biciklista beogradskog "Progresiva" pobedio je u generalnom plasmanu u kategoriji... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed