Stojiljković odabrao reprezentacije za 50. Šampionat sveta u Minhenu

Beograd, 06. Juli 2010. PR Objave: Objava -

StojiljkoviÄ odabrao reprezentacije za 50. Å ampionat sveta u Minhenu

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković saopštio je spisak za 50. Šampionat sveta koji će se do 29. jula do 11. avgusta održati na olimpijskom strelištu u Minhenu i biće, ujedno, i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković saopštio je spisak za 50. Šampionat sveta koji će se do 29. jula do 11. avgusta održati na olimpijskom strelištu u Minhenu i biće, ujedno, i prvo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Londonu 2012.

Srbija neće imati predstavnike u obe juniorske discipline pištoljima. U seniorsku reprezentaciju prebačena je juniorka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović i gađaće sve tri discipline – vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći!

- Pripreme ćemo organizovati u Novom Sadu od 12. do 21. jula, a u tom periodu će se održati i dva kontrolna takmičenja, seniorski Šampionat Srbije MK oružjem 14. i 15. jula i, potom, od 17. do 19. jula "Velika nagrada Vojvodine" na kojoj će učestvovati najbolji strelci iz desetak država u regionu – istakao je Stojiljković. – Selekcije pištoljem imaće malo drugačiji program, jer ne gađaju na "VN Vojvodine", pošto nema pištoljskih disciplina. Očekujem u Minhenu mnogo bolje rezultate nego na Svetskom kupu u Beogradu, koji nam je pokazao da vrhunski srelci sveta već imaju visoku formu…

Na listi reprezentativaca za Minhen su – seniori, vazdušna i MK puška 3h40: Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata", Kragujevac), MK puška 60 ležeći: Mirosavljev, Pletikosić i Milenko Sebić (Policajac).

Seniorke, vazdušna puška, MK puška 3 puta 20 metaka i MK puška 60 ležeći: Lidija Mihajlović (Niš), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće).

Seniori, MK i vazdušni pištolj: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić ("A. Dejović", Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac)

Seniorke, vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe C. zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

MK sport pištolj: Šekarić, Z. Arunović i Jelena Arunović (sve Crvena zvezda).

Juniori, MK puška 3 puta 20 metaka, MK puška 60 ležeći i vazdušna puška: Borislav Mazinjanin (Policajac), Marko Živić (Niš) i Igor Čotra (Zvezdara).

Juniorke, vazdušna puška, MK puška trostav 3 puta 20 metaka i MK puška 60 metaka ležeći: Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

U stručnom štabu, uz selekora Stojiljkovića, su i treneri za pušku i pištolj Goran Maksimović i Miribana Maksimović, Ivan Kvasnevski (trener za pištolj). Aleksandra Ivošev (trener za pušku), Marijana Frič (trener za pušku za juniorske kategorije) i Ivan Manojlović (trener za pušku za juniorske kategorije)

U Londonu na OI će gađati ukupno 390 strelaca. Kroz kvalifikacije plasiraće se 357, tripartitna komisija ima pravo da podeli 24 vize, a devet dobija zemlja domaćin. Svaki nacionalni olimpijski komitet (NOK) može da ima samo dva strelca po disciplini, maksimalno u disciplinama puška i pištolj i glineni golubovi – 28. Vlasnik olimpijske vize je NOK, a ne strelac.

Na Šampionatu sveta u Minhenu  izvadiće se ukupno 69 viza i to – muškarci: MK puška trostav - 5 viza, MK puška 60 ležeći - 5 viza, vazdušna puška - 5, MK pištolj - 4, vazdušni pištolj - 6, žene: MK puška 3 puta 20 metaka – 5, vazdušna puška – 6, vazdušni pištolj - 6, MK pištolj - 6.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tradicionalna premijera animiranih filmova đaka Britanske internacionalne škole (BIS) u Beogradu u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

Klub animiranog filma BIS postoji već deset godina. Krajem svake školske godine, kulminacija rada... Više...

Učenici Britanske internacionalne škole na Svetskom danu matematike ostvarili zavidne rezultate

Na nedavno održanom online takmičenju iz matematike Svetski dan matematike su učestvovali učenici... Više...

Britanska internacionalna škola - Ponosni smo na uspehe svojih učenika

Učenici Osnovne škole BIS godinama učestvuju na matematičkom takmičenju Arhimedes na kome se... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed