Stojiljković: U svakoj dicplini priželjkujemo finale!

Beograd, 28. Juni 2010. PR Objave: Izjava -

StojiljkoviÄ: U svakoj dicplini priželjkujemo finale!

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković, priželjkuje da u svakoj od devet disciplina u kojima gađaju srpski strelci na Svetskom kupu u Beogradu do koji počinje u ponedeljak 28. juna, imamo makar jednog finalistu!

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković, priželjkuje da u svakoj od devet disciplina u kojima gađaju srpski strelci na Svetskom kupu u Beogradu do koji počinje u ponedeljak 28. juna, imamo makar jednog finalistu!

- Trenutno, imamo više aduta u disciplinama iz vazdušnog oružja – rekao je Zoran Stojiljković- Strelište za MK oružje u Kovilovu je dosta teško, mnogo zavisi od vremenskih uslova ali loše vreme biće svima, tako da nije opravdanje i izgovor za eventualno slabije rezultate... Uvek je cilj da budemo u finalu a ako se ispuni, tada možemo da računamo i na medalje... Konkurencija je izuzetna učestvovaće 584 strelca iz 60 zemlja, a očekujemo skoro 1.000 izlazaka na vetrenu liniju jer jedan takmičar može da gađa više disciplina. Ovo je najmasovniji svetski kup ove godine..

Srpski reprezentativci vazdušnom puškom i reprezentativke vazdušnim pištoljem su održali zvanični trening pred izlazak na vatrenu liniju u ponedeljak.

- Više se nadamo dobrim rezultatima i plasmanima  vazdušnim pištoljem, ali je ovo takmičenje samo stepenica ka Šampionatu sveta krajem jula i početkom avgusta u Minhenu gde će se prvi put vaditi olimpijske vize.- rekao je trener iz Bora Boban Marković o formi svoje takmičarke Bobane Veličković, zvanične evropskeešampionke vazdušnim oružjem iz Merakera u Norveškoj ove godine. – Celu seyonu imala je problema MK pištoljem i to u brzoj paljbi, mislim da ćemo to sada rešiti, jer smo promenili MK pištolj, umesto Valterom gađaće Pertinijem.

I Jasna Šekarić je trenirala, ovo strelište dobro poznaje, na EŠ 2005. je osvojila zlato MK pištoljem:

- Uvek mi je cilj – medalja. Ma koliko sam ih osvojila, svaka nova mi je draga. Želim i ovde u mom Beogradu da se svi radujemo uspesima strelaca...

Stevan Pletikosić je nedavno na finalu Kupa Srbije izjednačio državni rekord od 1.177 krugova MK puškom trostav i u ležećem stavu drugi put u ovoj sezoni imao je maksimalnih 400 krugova:

- Trenutno, bolji sam MK puškom i to u obe discipline, ležeći i trostav – objasnio je Pletikosić. - Imao sam probleme sa vazdušnom puškom, vratio sam se na staru, model Anšic, jer Fajnverkbauom nije išlo. Sada je bolje, zadovoljan sam kako je bilo i na ovom jedinom zvaničnom treningu...

U ponedeljak od srpskih strelaca gađaće - muškarci, vazdušna puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić ("Čika Mata") i Dragan Marković (Novi Sad). Za "osnovni kvalifikacioni rezultat" (em – ku – es) gađaće Dejan Pešić (Pančevo) i Milenko Sebić (Policajac).

Vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Beličković (Bor 030), em – ku – es: Jelena Arunović (C. zvezda) i Aleksandra Ristović (Zvezdara). Finale  za muškarce vazdušnom puškom je u 13,30 a za žene pištoljem u 18,30 časova.

U utorak, 29. juna, gađaće žene vazdušnom puškom i muškraci vazdušnim pištoljem. Ulaz je slobodan.PODACI O FIRMI

Naziv: Streljački savez Srbije
Adresa: Službeni Put Zavoda 5
Grad: Beograd 11030
e-mail: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs
Tel: +381 11 3058-571

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Tri pojedinačne titule Pančevcima na Prvenstvu Vojvodine MK oružjem

Od četiri, strelci Pančeva, osvojili su tri pojedinačne titule na Prvenstvu Vojvodine za za kadetski... Više...

Konferencija za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu

Pozivamo vas na konferenciju za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih... Više...

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri

Juniori drugi puškom na "Olimpijskim nadama" u Njitri sa rezultatom 1.766 krugova boljim od državnog... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed