Stručni skup SUNCE KAO FAKTOR RIZIKA ZDRAVLJA

Beograd, 24. Juni 2010. PR Objave: Najava -

StruÄni skup SUNCE KAO FAKTOR RIZIKA ZDRAVLJA

Pozivamo vas da prisustvujete Stručnom skupu "Sunce kao faktor rizika zdravlja" koji se organizuje u okviru javno-zdravstvene inicijative "Wellness Program Srbija" 28. juna u 11h u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23. Cilj skupa je da podigne nivo svesti stanovništva i javnosti o pravilnom izlaganju Suncu, čime bi se uticalo na veću primenu metoda dermatološke zaštite i prevenciju bolesti kože.

Pozivamo vas da prisustvujete Stručnom skupu "Sunce kao faktor rizika zdravlja" koji se organizuje u okviru javno-zdravstvene inicijative "Wellness Program Srbija" 28. juna u 11h u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23. Cilj skupa je da podigne nivo svesti stanovništva i javnosti o pravilnom izlaganju Suncu, čime bi se uticalo na veću primenu metoda dermatološke zaštite i prevenciju bolesti kože.

Moderator skupa će biti dr Ivana Petrović iz opšte bolnice Bel Medic. Na Stručnom skupu će govoriti i uvaženi stručnjaci dr Snežana Đorić, koja će predstaviti negativne efekte i posledice UV zračenja, mr sci med dr Ana Jovičević, sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije koja će govoriti na temu "Sunce i tumor kože" za kojom vlada posebno interesovanje, kao i Marijana Spasenić i Jelena Lazarević iz Multiactiv kozmetike koje će govoriti o nezi i zaštiti kože od štetnog dejstva UV zraka.

Samo u Srbiji godišnje od malignih bolesti oboli 32.000 osoba, dok se prema podacima Instituta za onkologiju i radiologiju registruje oko 500 novoobolelih od melanoma, jednog od najozbiljnijih tumora kože. Namera je da se putem skupa naglasi značaj preventivnih pregleda povodom teme koja je najaktuelnija u ovo doba godine, a kojoj bi trebalo posvećivati pažnju tokom cele godine.

"Privredna komora Srbije učestvujući u organizaciji ovog događaja podržava pokrenutu inicijativu u cilju prevencije građana, kao i ponude kvalitetnih proizvoda koje će farmaceutske i kozmetičke kuće preko trgovina ponuditi tržistu" kaže mr Gordana Hašimbegović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS. Ona je naznačila da je veoma značajno što je Srbija dobila Zakon o opštoj bezbednosti proizvoda, koji je donešen sa ciljem obezbeđivanja visokog nivoa zaštite zdravlja i bezbednosti potrošača, kao i Zakon o zaštiti potrošača, kojim će biti ispunjene obaveze Srbije da primeni evropske standarde u toj oblasti.

U realizaciji ovog Skupa aktivno učestvuje kozmetika Multiactiv. "Rado smo se priključili organizaciji Skupa, jer već dugo radimo na edukaciji potrošača o zaštiti kože od štetnih UV zraka. Potrebno je ljude upozoriti na neophodno korišćenje zaštitnih proizvoda koji su lako primenjivi, dobrog kvaliteta i nisu rizični po zdravlje. Upravo su ovo kriterijumi kojih se držimo kada razvijamo Multiactiv proizvode za negu i zaštitu kože od štetnog dejstva UV zraka" kaže direktor Multiactiv kozmetike Damjan Korda.

Organizacioni odbor čine: Mr Gordana Hasimbegović, Udruženje za trgovinu Privredne komore Srbije, Damjan Korda, direktor Kozmetike Multiactiv, dr Milan Manojlović, direktor Doma zdravlja Niš, dr Jasmina Knežević, direktor opšte bolnice Bel Medic, Nataša Davidov, glavni i odgovorni urednik časopisa Cosmopolitan i Ivan Radojčić, glavni i odgovorni urednik časopisa Men’s Health.

Za prisutne novinare su obezbeđeni Wellness pokloni iznenađenja. Molimo sve zainteresovane novinare da potvrde svoj dolazak do petka 25.06. na e-mail: dragana.gligorin@bovan.eu.

"Wellness Program Srbija" predstavlja javno-zdravstvenu inicijativu koja ima za cilj da u okviru jačanja kulture zdravlja podigne nivo svesti stanovništva i edukuje javnost o značaju zdravog načina života i prevencije. Koncept ovog programa je da kroz niz susreta, istraživanja, panel diskusija, stručnih skupova, obuka, sakupljanja korisnih informacija, treninga, razmene svetskih iskustava i drugih aktivnosti utiče na snaženje kulture zdravog života kod svih nosilaca interesa.PODACI O FIRMI

Naziv: Bovan Consulting
Adresa: Žorža Klemansoa 13
Grad: Beograd 11000
e-mail: consulting@bovan.eu
Web: www.bovan.eu
Tel: + 381 11 3036 133
Kontakt osoba:
Ime: Maja Barać Stojanović
Funkcija:
Tel: + 381 11 3036 134
e-mail: maja.barac@bovan.eu

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Za fantastično stanje vašeg organizma - Slana pećina Fantastico

Zakoračite u svet zdrave soli Dva osnovna preduslova za svakodnevno funkcionisanje su dobro zdravlje... Više...

Zašto mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece

Mobilni uređaji mogu biti opasni po zdravlje dece Deca i mladi mobilne uređaje koriste četiri... Više...

Zašto je dobro za vaše zdravlje da se ljutite poput deteta?

Odrasli koji svoje emocije često sputavaju, skrivaju i ne izražavaju mogu da ugroze svoje psiho-fizičko... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed