Đurđić šesti na trci na Balatonu

Beograd, 14. Juni 2010. PR Objave: Saopštenje -

ÄurÄiÄ Å¡esti na trci na Balatonu

Srpski reprezentativac u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić zauzeo je odlično šesto mesto na trci u Balaton Furedu u Mađarskoj, po paklenoj vrućini i velikoj prašini na stazi koja je bila dosta ravna i sa deonicama sa asfaltom!

Srpski reprezentativac u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić zauzeo je odlično šesto mesto na trci u Balaton Furedu u Mađarskoj, po paklenoj vrućini i velikoj prašini na stazi koja je bila dosta ravna i sa deonicama sa asfaltom!

On je osvojio osam svetskih bodova, a bodove su upisali i devetoplasirani Ivan Tomić iz Progresiva i (dva) i desetoplasirani Aleksa Marić iz Crvene zvezde (jedan). O trošku kluba učestvovala je i Vanesa Durman iz Fanatika i zauzela deveto mesto (dva svetska boda). Đurđić je trenuto 157. na svetskoj rang listi sa 158 bodova i sa novih osam bodova pomeriće se za desetak mesta. Ovo mu je drugi put ove godine da osvaja svetske bodove, prvi put uzeo je dva boda na trci u Grčkoj.

- Pobedio je Mađar Buricki ispred slovačkog vozača – kaže selektor Ivan Davosir. – Šteta što se razboleo i povraćao pred trku Oliver Štrbac iz Fantika, pokušali smo da ga oporavimo, ali nismo uspeli, osvojio je 18. mesto. Takođe, organizator je pogrešeno stavio našeg takmičara u masters klasi Zorana Matića u drugu starosnu kategoriju i rangirao ga na četvrto mesto. Da je bio u svojoj konkurenciji bio bi prvi ili drugi. Izvinili su mu se, ali slaba vajda za oduzetu medalju...

Dan pred put u Mađarsku otkazao je Boris Popović iz Ris sajklinga. Idućeg vikenda reprezentativci Srbije putuju u Grčku na trku u Trikali.PODACI O FIRMI

Naziv: Biciklistički savez Srbije
Adresa: Terazije 35
Grad: Beograd 11000
e-mail: office@bss.rs
Web: www.bss.rs
Tel: +381 (0)11 32 34 616

Više...

POVEZANI SADRŽAJI

Spa-Francorchamps domaćin odlučujuće, pretposlednje trke evropske serije Le Mans

Pretposlednja trka ovogodišnje sezone, 4 sata Spa-Francorchamps, ima nekoliko jedinstvenih karakteristika... Više...

Kamion sa Goodyearovim pneumaticima najbrži na eko-trci po Africi

Holanđanin Gerard de Rooy doživeo je trenutak nostalgije na trci Africa Eco Race u klasi kamiona... Više...

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana rekordna za Dunlop

Ovogodišnja trka 24 sata Le Mana bila je za Dunlop trka veka. Trkači sa Dunlopovim pneumaticima... Više...

Objavite vest

USLUGE

  • Informacije o uslugama saznajte putem e-mail adrese redakcija (at) probjave.com.

Detaljnije informacije...


Zaboravili ste lozinku?   Besplatna registracija
RSS Feed RSS Feed